Prajitura cu mere ,branza de vaci si musli

Postat de andaoana in Prajituri
22 Aug 2013 | 4903 vizualizari
Prajitura cu mere ,branza de vaci  si musli

Ingrediente

Pentru aluat avem nevoie de :

  • 10 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de smantana
  • 50 gr unt sau margarina
  • 1/2 praf de copt
  • praf de sare

Pentru umplutura 1 :

  • 250 gr branza de vaci
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • zahar vaniliat
  • 1 lingura de gris

Pentru umplutura 2 :

  • 0.5 kg mere
  • 2 linguri de zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita mica scortisoara

Extra:

  • 3 mere mai mari
  • zahar pudra sau ciocolata
  • 200 gr musli (sau fulgi de cereale)

Mod de preparare

Aluatul : 

Pornim cuptorul la 180 grade.Intr-un castron punem faina cernuta , praful de copt, zaharul, untul la temperatura camerei, smantana si amestecam bine . Vom obtine un aluat nelipicios si usor de intins .Intr-o tava (eu am folosit o tava de 30x20) , intind cu mana aluatul astfel incat sa acopere toata tava . Inainte sa-l dau la cuptor il impung cu furculita .Il dam la cuptor pentru 10 minute .

Umplutura 1:

Branza de vaci o zdrobim cu furculita si o amestecam cu oul, zaharul si grisul si o vom pune peste aluatul putin copt (l-am tinut 10 minute in cuptor).Peste branza punem musli .

Umplutura 2 :

Merele curatate de coaja si samburi le-am razuit cu razatoarea mare . Intr-o tigaie am pus untul si peste el merele . adaugam si zaharul si le lasam sa se moaie . Cu aceste mere acoperim aluatul pe care deja am pus branza si musli.Peste toate punem cele trei mere pe care le-am taiat in felii subtiri si le-am dat prin zahar.Dam la cuptor pentru inca aproximativ 15 minute .Deasupra punem zahar pudra sau razuim ciocolata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere ,branza de vaci si musli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si branza

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mere si branza

Blatul: Untul de la temperatura camerei, il mixati cu ouale si indulcitorul. Adaugati uleiul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, bicarbonatul, amestecul pentru turta dulce. Puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2013, 11:51
Buna!!!
la 22.08.2013, 11:56
la 22.08.2013, 12:01
la 22.08.2013, 12:17
yammy
la 22.08.2013, 12:30
Dya ,

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking