Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
19 Sep 2015 | 9260 vizualizari
Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

O prajitura simpla, in care aromele se imbina atat de armonios, sublim, completand perfect aceste zile insorite de toamna... PS: Va spun un secret, este prima prajitura facuta de cand sunt accidentata, cu ajutorul sotului bineinteles. Asa ca nu aruncati prea tare cu pietre, ca m-am chinuit putin sa fac cateva poze :p

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 4 mere
    • 2 pere
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 4 linguri apa rece
    • 4 linguri ulei
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita rasa scortisoara
    • 1 lingura unt
    • 1 pliculet zahar vanilat
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Sosul caramel:
    • 6 linguri frisca lichida
    • 6 linguri zahar
    • 1 lingurita unt
    In plus:
    • 150 ml frisca lichida
    • 150 gr smantana groasa de tara
    • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Blatul: Curatam merele, perele si le taiem cuburi potrivite. Tapetam cu hartie o tava de 20/24 cm, punem fructele. Presaram scortisoara, zaharul vanilat si punem bucatele de unt. Le punem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute. Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si apa. Incorporam esenta, praful de copt si faina cernuta. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le adaugam in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei palete. Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia pregatita, introducem iar in cuptor pana blatul se rumeneste si este copt, 15-20 de minute. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se raceasca. Sosul: Intr-un tuci sau o cratita cu fundul mai gros, punem zaharul la caramelizat. Cand prinde o culoare aurie usor inchisa, punem untul, amestecam pana se topeste, apoi adaugam frisca lichida si mai lasam pe foc 2-3 minute. Dam sosul deoparte, il lasam sa se raceasca. Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana devin spuma. Prajitura rece, o rasturnam cu fructele in sus, in tava in care am copt-o indepartand hartia de copt. Punem frisca, o nivelam si cu un pieptan de bucatarie facem cateva valuri. O dam la rece 1-2 ore, o portionam si turnam sos caramel pe fiecare bucata. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu pere scufundate

Postat de gabrielasfechis

Prajitura cu pere scufundate

Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit. Preincalziti cuptorul la 175 grade. Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet. Separati albusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2015, 22:06
Wooow arata absolut delicios. Felicitari!
la 19.09.2015, 22:06
O praji tare buna si aromata! Tot respectul pentru efortul depus! Cateva aplauze sunt si pentru sot!
la 19.09.2015, 22:13
ce prajituri frumoase si bune faci tu Rocsi...bravo
la 19.09.2015, 22:18
Tare buna !!!Sanatate sa mai poti face !!!
la 19.09.2015, 22:22
ce racoroasa si aromata o fi..

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking