Ingrediente
- 1 plic zahar vanilat
- 50 gr unt nesarat
- 2 mere potrivite(sau unul mai mare)
- 1/2 conserva ananas taiat cubulete
- 1 lingura migdale macinate
- ALUAT
- 3 oua
- 3 linguri zahar zeama si coaja data pe razatoare de la 1/2 lamaie
- 1 zahar vanilat
- 4 linguri rase faina
- 1 lingura migdale macinate
Mod de preparare
1.Puneti in vasul Zepter untul,zaharul(cele 4 linguri),zaharul vanilat si le lasati pana cand untul se topeste.(Amestecati continuu)
2.Asezati merele taiate felii si stropite cu putina zeama de lamaie,ananasul si presarati peste ele migdalele macinate.
Mod de preparare aluat:
1.Mixati bine ouale cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie pana cand compozitia devine ca o crema.
2.Adaugati coaja de lamaie,migdalele macinate si faina.Mixati la viteza mica pana compozitia devine omogena.
3.Turnati compozitia peste merele si ananasul din vasul Zepter si acoperiti vasul cu capacul.Focul trebuie sa fie mic.
4.Cand acul termocontrol ajunge in zona verde sus OPRITI FOCUL.Ridicati capacul,stergeti condensul format si acoperiti din nou vasul.
5.Ridicati capacul dupa ce acul termocontrol coboara in zona galbena si rasturnati prajitura pe un platou.
6.Taiati prajitura cand s-a racit foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si ananas in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|