Prajitura cu mere si bezea cu nuca

Postat de mirela0911 in Prajituri
25 Sep 2016 | 10353 vizualizari
Prajitura cu mere si bezea cu nuca

Azi ne-am rasfatat cu totii nu doar eu! A zis fiica-mea ca e cea mai buna prajitura! :D Asta pana la urmatoarea :))) "Ziua cand imi rasfat nevasta"

Ingrediente

Pt. blat:

  • 400 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 180 g unt rece
  • 1 ou
  • 2-3 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 1.5 kg mere
  • 4-5 lg zahar
  • 1 lg scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg gris
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 12 lg rase de zahar
  • 150 g nuca macinata

Mod de preparare

Blatul: Intr-un vas se cerne faina. Se amesteca cu sarea, zaharul si praful de copt. Untul se taie cubulete si se pune peste faina. Cu degetele zdrobim bucatile de unt impreuna cu faina, pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si se framanta aluatul. Se adauga pe rand cate o lingura de apa rece in functie de cat este necesar pentru a obtine un aluat omogen. Se aopera cu folie si se da la rece pana se prepara umplutura.

Umplutura: Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea u gauri mari. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se lasa sa se caleasca pana scade aproape de tot zeama lasata. Se ia de pe foc si se lasa la racit, timp in care se pune scortisoara si zaharul vanilat.

Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca pentru bezea. Se toarna nuca macinata si se omogenizeaza cu grija.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde in forma drepunghiulara de marimea tavii in care se coace prajitura. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza aluatul. Se presara peste aluat grisul. Deasupra se toarna merele racite, se niveleaza apoi se pune peste mere bezeaua cu nuca.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace timp de 40-45 de minute sau pana ce bezeaua devine usor crocanta si maronie deasupra. Se serveste rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci

Postat de katty

Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci

Curatam merele, le radem pe razatoarea mare, apoi le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie, la foc. Amestecam pana scade toata zeama, dam jos si punem scortisoara macinata....

Citeste continuarea

Prajitura cu mere,nuca si bezea

Postat de papabundetot

Prajitura cu mere,nuca si bezea

Merele,le-am curatat de coaja si apoi le-am dat prin razatoarea mare,le-am scurs apoi bine de suc si,le-am pus intr-o cratita pe foc cu putin zahar (depinde cat de dulce vreti sa fie...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 25.09.2016, 17:12
O minunaie Mirelusa! O bucatica se poate?
la 25.09.2016, 17:15
Ahaaaaaaaaaaaa,ce bunătateeee!
la 25.09.2016, 17:20
cred ca e super buna
la 25.09.2016, 17:36
Ce bine arata
la 25.09.2016, 17:38
Prajitura copilariei mele atat vara cat si iarna !!!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking