Ingrediente
- -5 oua
- -5 linguri zahar sau indulcitor
- -150 ml lapte
- -100 ml ulei
- -7-8 linguri faina
- -2 linguri mac macinat
- -50 gr goji
- -1 pahar de 200 ml plin cu morcovi razuiti
- -100 gr ciocolata rasa
- -1praf de copt
- Pt glazura:
- -2 linguri lapte
- -200 gr ciocolata cu 50%cacao
Mod de preparare
Pregatim o tava de 30x20 , o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade .
Razuim 2 morcovi mari , ar trebui sa fie suficinet pentru a umple un pahar de 200 ml , fara sa apasam .
Ouale le spargem si o sa le batem cu zaharul pana cand obtinem o spuma alba si nu se mai simt granulele de zahar.
Lasam mixerul deoparte si cu un tel para sau cu o lingura de lemn amestecam restul ingredinetelor :uleiul , laptele ,goji, ciocolata razuita si macul macinat , morcovii , faina si praful de copt .
Incorporam bine totul si turnam in tava pregatita in prealabil .
Dam la cuptor pentru 20-30 minute , vom face testul cu scobitoarea .
Cand este coapta o lasam sa se racoreasca si vom pregati glazura .
Intr-o cratita pe foc punem ciocolata rupta bucati si laptele , amestecam la foc mic pana cand se topeste ( atentie sa nu se arda ) . Cand este topita o turnam peste prajitura din tava , nivelam si lasam la racit.
Se serveste cu pofta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi , mac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|