Prajitura cu mure si blat "duo"

Postat de bylaura in Prajituri
25 Sep 2013 | 10803 vizualizari
Prajitura cu mure si blat "duo"

La inceput vroiam sa fac doua prajituri cu blaturi separate...pana la final am decis sa fi Una si Buna ! Ce bine prind fructele congelate la casa omului :) sfidezi orice anotimp :)

Ingrediente

  • Blaturi :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 400 gr. mure
  • 500 ml. frisca lichida
  • 150 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 gr. gelatina

Mod de preparare

Se separa ouale, galbenusul se freaca cu uleiul turnat usor. 

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand bine pana se topeste.

Separat se amesteca faina cu praful de copt.

Peste spuma de albusuri se toarna galbenusurile si faina "in ploaie".

Se imparte compozitia in doua parti egale si se adauga o lingura de cacao intr-una din ele.

Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia, se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 min. la foc moderat.

Repetam coacerea si cu cel de-al doilea blat.

 

Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa, 10 minute cat pregatim crema de fructe.

Murele se amesteca cu 150 gr. zahar si pliculetul de zahar vanilat, si se paseaza in blender.

Se pune gelatina pe foc mic (sau baie de aburi) si se tine la topit pana aproape de punctul de fierbere, dupa care se toarna in fir subtire peste pasta de fructe, amestecand continu.

Totul se incorporeaza in frisca batuta spuma.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure si blat "duo"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Foite cu crema de lamaie 2

Postat de Creatsa

Foite cu crema de lamaie 2

Foi: Mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cateva minute pana se topeste zaharul. Adauga treptat uleiul,amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele si omogenizeaza bine. Adauga...

Citeste continuarea

Napolitane cu crema de caramel cu nuca

Postat de Mihaela11_jo

Napolitane cu crema de caramel cu nuca

Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa; se lasa pe baia de aburi. Intr-o tigaie de teflon se ard 250 g zahar; se adauga nucile taiate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2013, 20:51
Bravo .
la 25.09.2013, 20:52
la 25.09.2013, 20:55
Delicioasa si frumoasa. Bravo harnicuto
la 25.09.2013, 20:56
ce prajitura buna si frumoasa ne-ai pregatit! Felicitari!!
la 25.09.2013, 20:57
Ce super arata!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking