Prajitura cu nectarine si iaurt - reteta cu numarul 200!!!

Postat de adasev12 in Prajituri
30 Iul 2011 | 6640 vizualizari
Prajitura cu nectarine si iaurt - reteta cu numarul 200!!!

by ruxy...doar ca eu am pus nectarine si iaurt de fructe...grazie ruxy , cara mia!!! si uite asa incet incet ajunsei la 200....ma mir si eu de mine!!!!hahahaha1!!!

Ingrediente

  • 3 oua
  • un iaurt de caise de 150 g
  • 5 nectarine, taiate felii
  • o cana de faina
  • 3/4 cana de zahar+2 lg zahar pudra
  • un praf de copt
  • vanilina
  • 5-6 lg ulei de masline simplu ( nu extravirgin)
  • 3lg dulceata de piersici

Mod de preparare

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma cu zaharul, iar galbenusurile le-am frecat cu uleiul, apoi le-am amestecat .

Am adaugat iaurtul si am amestecat bine apoi praful de copt stins cu apa minerala si vanilina, apoi faina, cate putin, amestecand cu lingura de lemn usor.

Am luat intr-o cana cam trei sferturi( de cana ) din compozitie si am amestecat cu 3 lg-ite de cacao.

Restul am turnat in tava( eu am facut greseala sa pun  hartie de copt in tava...trebuia sa tapetez tava cu ulei si faina, ca asa a ramas cam moale la fund prajiturica....), am asezat feliile de nectarine apoi cu lingura am turnat asa, aleatoriu restul de compozitie cu cacao....

Am dat la cuptorul  preincalzit la 180 g pt cca juma de ora...( se face eternul si totusi indicatul test cu scobitoarea).

Dupa ce s-a racit  se pune dulceata deasupra si apoi se pudreaza cu zahar din belsug...

O sa iasa o dulce si buna prajiturica, parol!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nectarine si iaurt - reteta cu numarul 200!!!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Postat de mirela0911

Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Pentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca. In...

Citeste continuarea

Mini checuri cu portocala si ghimbir

Postat de oanapl

Mini checuri cu portocala si ghimbir

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare.  Faina o amesteci cu praful de copt, sarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2011, 10:53
ups,sunt prima!
felicitari pt reteta cu numarul 200
la 30.07.2011, 10:53
la cat mai multe retete ada
la 30.07.2011, 11:05
cireaselili..multumesc frumos! si bine-ai venit , eu nu te-am mai vazut pe aici
la 30.07.2011, 11:05
rocsi, multumesc iubita! o zi buna
la 30.07.2011, 11:19
La cat mai multe retete si yamiii ma servesc

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking