Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom

Postat de comanligia in Prajituri
30 Ian 2015 | 16460 vizualizari
Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom

Am incercat reteta de la Timea,am fost tare incantata numai ca eu am diminuat din cantitatile de zahar :) merci ptr reteta Timea :-*

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 gr nuca macinata
  • 150 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri apa ferbinte
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 200 gr ciocolata neagra 55% cacao
  • 150 gr zahar
  • 70 gr unt
  • 2 sticlute esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 100 gr nuca prajita taiata bucati

Mod de preparare

La inceput separam albusurile de galbenusuri pe care le batem spuma cu putina sare, cu un mixer.Galbenusurile se freaca cu praful de copt intr-un bol separat.

Peste albusurile spuma adaugam zaharul,galbenusurile cu praful de copt,uleiul si apa.

Se adauga faina cernuta si se incorporeaza impreuna cu nuca, usor cu o spatula sa nu se lase spuma.

Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180°c pana trece testul cu scobitoarea.

In acest timp se face crema,pe foc intr-o cratita se pune frisca lichida impreuna cu zaharul si se lasa sa fiarba amestecand mereu.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucati,se amesteca pana se topeste ciocolata,apoi se adauga untul taiat bucatele si esenta de rom,se incorporeaza toate si se introduce la rece timp de 1 ora.

Se taie blatul racit in doua si se unge prima foaie cu 1/3 din cantitatea cremei,se aseaza a doua foaie si se unge cu crema ramasa.

Nucile se prajesc putin in tava la cuptor si se taie marunt dupa preferinte(mie imi plac mai mari)si se pun deasupra prajiturei peste crema. Se preseaza cu mana nucile usor pentru a nu cadea la portionarea acesteia.

Se lasa la rece apoi se portioneaza dupa preferinte, bucati mari sau mici.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, ciocolata si esenta de rom" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fulg de Nea

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2015, 13:05
O prajitura tare bunaaa!
la 30.01.2015, 13:05
ce frumoasa este
la 30.01.2015, 13:10
delicioasa
la 30.01.2015, 13:32
multumesc fete dragi
la 30.01.2015, 13:45
Ce bine arata! Si eu incerc sa reduc cantitatile de zahar din dulciuri.

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking