Prajitura cu nuca de cocos

Postat de diana_k in Prajituri
24 Feb 2012 | 5637 vizualizari
Prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente

  • pt blat de piscot
  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 50ml ulei
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • pt blat de bezea
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 150g nuca de cocos
  • 2 linguri de faina
  • pt crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 150g zahar
  • 700ml lapte
  • 200g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sirop
  • 250 ml apa
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

pt primul blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam zaharul treptat, cand s-a topit punem galbenusurile, apoi uleiul si la urma incorporam faina si praful de copt, amestecand usor cu lingura. Coacem blatul in cuptorul bine incins.

pt bezea:

Mixam albusurile, adaugam treptat zaharul si cand s-a topit punem faina si nuca de cocos, amestecam usor cu lingura, il turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul incins la foc mare pt 10 minute, apoi micsoram focul si il lasam blatul sa se rumeneasca frumos la foc mic.

pt crema :

Galbenusurile le frecam bine cu faina, zahar si jumatate de pahar de lapte. Trecem compozitia prin sita pt a inlatura cocoloasele, punem restul de lapte si dam crema pe foc. Amestecam incontinuu la foc mic si avem grija sa nu se prinda de fund, se arde foarte repede. Cand s-a ingrosat bine se adauga si zaharul vanilat. Lasam crema sa se raceasca si apoi o mixam bine cu untul.

Blatul de piscot se taie in doua in doua pe orizontala si se insiropeaza. O foaie se unge cu 1/3 din crema, se aseaza usor blatul de bezea, se unge cu 1/3 din crema, se pune celalalt blat apoi se unge cu restul de crema si se presara cu nuca cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2012, 11:12
asa frumoasa ti-a iesit!!
la 24.02.2012, 11:18
frumoasa si gustoasa dar precis nu mai ai
la 24.02.2012, 12:06
Super!
la 24.02.2012, 12:47
la 24.02.2012, 12:51

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking