Va descriu acum reteta mea de Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu
am batut ouale cu zaharul si esenta pana s-au facut spuma; am adaugat pe rand uleiul, margarina topita, praful de copt stins cu apa minerala, coaja de lamaie, mixand totul foarte bine. la sfarsit am adaugat faina, amestecand cu o lingura, pana s-a ingrosat suficient( cred ca merge vreo 350 g faina...eu pun la ochi...)
compozitia am turnat-o intr-o tava unsa si presarata cu gris, apoi deasupra am asezat pepenele galben taiat cubulete.
am presarat si peste pepene doua maini de gris si am dat la cuptorul preincalzit la 160grade pana s-a copt...( cam 40 min...dar testul scobitorii e cel mai bun...)
dupa ce am scos din cuptor am pus deasupra cateva linguri de dulceata de pepene rosu, suficienta cat sa acopere toate denivelarile ...apoi am turnat deasupra un jeleu ( aici e inspiratia de la Oana...multumesc Oana!)...ca sa nu curga dulceata si sa poata fi servita cu mana...
jeleul l-am preparat astfel: am turnat plicul intr-o craticioara, am adaugat 2 lg de zahar si 250 ml apa, am amestecat bine si am pus pe foc, am adus la punctul de fierbere apoi am dat focul mic
am lasat 2 min sa fiarba, apoi am lasat sa se stampere vreo 2-3 min , nu mai mult, am turnat peste dulceata si am dat la rece prajitura.
trebuie lasata macar o ora...dar sa stiti ca daca e lasata o noapte e si mai buna.
o sa fie o prajitura insiropata si aromata, pepenele lasa mult sirop.
recomand sa incercati macar o data Prajitura cu pepene galben si dulceata de pepene rosu.