Ingrediente
- 1 pachet piscoturi Savoiardi
- pentru crema:
- 1 pachet piure de castane
- 250 gr mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri zahar brut
- 3 linguri zahar pudra
- 1-2 linguri rom
- pentru sirop:
- 3 linguri zahar
- 250 ml apa
- 1-2 linguri rom
- pentru decor:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2-3 linguri zahar pudra
- optional:cacao
Mod de preparare
Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam 1-2 linguri rom si lasam siropul sa se raceasca complet.
Pentru crema: mixam piureul de castane cu zaharul brut pana se dizolva zaharul. Adaugam branza mascarpone si romul si mixam cateva secunde, pana la incorporare. Frisca o mixam cu zaharul pudra pana ajunge la consistenta dorita. Cu o spatula, amestecam crema din piure de castane cu frisca mixata.
Pregatim o tava in care vom asambla prajitura in felul urmator: punem un rand de piscoturi trecute pentru o secunda prin siropul racit. Asezam doua randuri de piscoturi, peste piscoturi punem un strat de crema, un alt rand de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi inmuiate in sirop. Deasupra ornam cu frisca indulcita dupa gust si eventual pudrata cu cacao. Dam prajitura la frigider pentru minim 2-3 ore, apoi portionam si servim. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|