Ingrediente
-
- oua – 4 buc
- zahar – 300 g
- piure de dovleac – 500 g
- ulei – 200 ml
- apa – 100 ml
- faina – 550 g
- praf de copt – un plic
- scortisoara – 1 lingurita cu varf
- nucsoara – ½ lingurita
- ghimbir – ½ lingurita
- un praf de sare
Mod de preparare
-
Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu zaharul, pana obtii o bezea tare
-
Amesteca galbenusurile cu piureul de dovleac, apoi adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana obtii o compozitie cremoasa
-
Adauga apoi apa, tot in fir subtire
-
Amesteca faina cu un praf de sare, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si praful de copt si incorporeaza usor in crema de dovleac
-
Pune apoi bezeaua, putin cate putin, si amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana se omogenizeaza bine
-
Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si toarna compozitia
-
Coace prajitura la 180 de grade, pentru 30-40 de minute si fa testul cu scobitoarea
-
Lasa prajitura la racit si pudreaz-o apoi cu zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|