Prajitura cu prune si nuci

Postat de aliliana in Prajituri
16 Sep 2013 | 3102 vizualizari
Prajitura cu prune si nuci

Din pricina unei defectiuni la aparatul foto, nu am putut descarca toate fotografiile..

Ingrediente

  • blat:
  • o jumatate pachet cu unt,
  • o cana potrivita zahar,
  • o cana si jumatate faina ( am folosit acceasi masura),
  • 2 oua,
  • un praf de copt,
  • zahar vanilat,
  • 6 linguri apa.
  • fructele:
  • pret de 20 prune ( pulpa),
  • o cana zahar,
  • o lingura jumatate de unt,
  • o ceasca vin rosu,
  • zahar vanilat,
  • o ceasca de nuci

Mod de preparare

Blatul: untul cu zaharul se freaca pana devine o crema, adaugam ouale  si amestecam. Punem faina si omogenizam. Adaugam apa si amestecam. Adaugam parful de copt si zaharul vanilat. Va rezulta un aluat, pe care-l punem intr-o tava de yenna tapetata cu faina, si poate fi intins cu lingura. 

Fructele: prunele, untul, zaharul, nucile, vinul, vanilia se pun pe foc pana ce prunele se patrund putin. Cand este gata se va strange ceva lichid ( vinul, zeama de prune, zaharul si untul). Aceasta compozitie dse pune peste aluatul de mai sus. Cu zeama respectiva cu tot. Nu va speriati, aluatul prin coacere absoarbe tot lichidul.

Se da la cuptor pentru 30-40 minute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci

Postat de Oana

Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci

Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia. Faina, praful de copt, cacaua...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu prune si nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura rasturnata cu prune si nuci

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2013, 19:27
Aromata si buna!
la 16.09.2013, 19:28
Corina, multumesc..
la 16.09.2013, 19:29
Eu cred ca asa repede s-a mancat incat a fost luat prin surprindere si aparatul foto...
la 16.09.2013, 19:30
Yummy!
la 16.09.2013, 19:32
buna buna

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking