Ingrediente
- Am folosit pentru dulceata de smochine:
- 500 gr smochine verzi
- 1 baton vanilie
- 3 linguri zahar
- 1/2 lingurita anason macinat
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- coaja de la o jumatate de lamaie
- Pentru prajitura:
- 10 oua de casa (mai mici)
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 12 linguri faina
- 4 linguri fulgi nuca de cocos
- esenta de vanilie si lamaie
- 2 plicuri praf de copt
- Un praf de sare
Mod de preparare
Smochinele le-am spalat bine,le-am taiat in sferturi si apoi le-am pus la foc cu zahar,semintele de la un baton de vanilie,batonul,coaja de lamaie,anason,scortisoara si le-am lasat la foc mic sa fiarba aproximativ 30 minute pana cand s-au inmuiat si au imprumutat aroma ingredientelor.Le-am lasat apoi sa se raceasca putin si m-am ocupat de prajitura.
Blatul: am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul,l-am amestecat bine cu zaharul pana cand si-a dublat volumul,am adaugat apoi esentele,uleiul si am continuat sa amestec.Eu uleiul nu l-am pus tot odata ci pe rand amestecand cu mixerul dupa fiecare cantitate de ulei adaugata.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat peste ele 4 linguri fulgi de nuca de cocos,2 linguri faina si am mai amestecat putin.Restul de 10 linguri de faina le-am pus peste galbenusuri,am omogenizat totul bine,apoi am luat pe rand din albusuri si am adaugat peste amestecul de galbenusuri,amestecand usor pentru a nu strica spuma.
Am asezat aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt,deasupra am pus smochinele racite deja si am dat tava la cuptor pana cand prajitura s-a rumenit frumos deasupra si aluatul s-a copt in profunzime
Daca aveti si voi smochine verzi si nu stiti ce sa faceti cu ele…poate va innspira aceasta reteta!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smochine verzi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|