Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post

Postat de merisor67 in Prajituri
12 Aug 2013 | 226535 vizualizari
Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post

Astazi va prezinta Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post Pentru ca merg la mama si ea tine post i-am pregatit aceasta minunata prajitura, dar nu stiu cat din ea mai ajunge la destinatie, este foarte buna! Foile fragede, crema delicioasa cu gris si gemul acrisor o transforma intr-un dulce bun, de post. Pentru Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, zahar, suc de rosii, gris, margarina, nuca de cocos si gem de prune.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post
  • Pentru blat:
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri suc de rosii
  • 5 linguri zahar
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • esenta de rom
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 l apa
  • 4 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 200 g margarina
  • 75 g nuca de cocos
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 400 g gem de prune cu miez de nuca
  • un praf de sare

Mod de preparare

Cum se prepara Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post

Blat: am frecat uleiul cu zaharul si putina sare pana aproape de lichefierea zaharului, apoi am adaugat sucul de rosii, esenta si faina cu bicarbonatul. Am framantat un aluat elastic si nelipicios, pe care l-am lasat 20 de minute la frigider acoperit cu o folie.

Apoi l-am impartit in 4 bucati pe care le-am intins pe dosul tavii unse cu ulei si le-am copt pe rand cate 6-7 minute la 180 grade.

Crema de gris: am pus intai apa cu zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat grisul in ploaie, amestecand continuu. Am lasat pe foc pana s-a ingrosat, apoi am dat deoparte si am incorporat margarina si zeama de lamaie.

Am dat crema la rece, iar cand s-a racit complet am adaugat nuca de cocos si am omogenizat.

Asamblare: am pus prima foaie in tava, am intins jumatate din crema de gris, am pus a doua foaie, am intins gemul peste ea, apoi a treia foaie, restul de crema de gris si ultima foaie.

Am acoperit prajitura cu folie si am dat la frigider pentru cateva ore dupa care am portionat-o.

S-au inmuiat destul de repede foile si a iesit foarte buna si inalta.

iti recomandam sa incerci si reteta de Prajitura Agapia, la fel de frageda si buna, Prajitura cu foi si gem de prune care se topeste in gura sau delicioasa si aromata Prajitura cu foi si crema de lamaie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii, crema de gris si gem, reteta unui dulce bun si de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (85)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec cu sos de ciocolata (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Chec cu sos de ciocolata (reteta video)

Separam albusurile de galbenusuri, le frecam pe cele din urma cu uleiul, cu ajutorului mixerului. Albusurile le batem spuma tare si apoi adaugam zaharul treptat, mixam bine pana se dizolva...

Citeste continuarea

Amandina - prajitura copilariei

Postat de deyutzky

Amandina - prajitura copilariei

Blat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2013, 17:34
Excelenta!
la 12.08.2013, 17:35
Ai uitat un "i" la titlu
la 12.08.2013, 17:36
Imi place prajitura, e super buna si aspectuoasa!
la 12.08.2013, 17:37
ce faina e
la 12.08.2013, 17:37
delicioasa! Pap-o si fa-i ei alta

Vezi toate comentariile (85)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking