Ingrediente
- Blat:
- -3 oua
- -1 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra
- -2 linguri cu varf tarate de ovaz fin macinate
- -1 iaurt activia 0,1 %
- -3 linguri indulcitor pudra Clio
- -1 praf de copt
- Crema:
- -500 g urda
- -250 g iaurt grecesc 0.2%
- -1 plic gelatina
- -esenta de lamaie
- -4 linguri indulcitor pudra Clio
- +
- - visine optional
Mod de preparare
Pentru blat, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam indulcitorul, galbenusurile si iaurtul Activia. Amestecam bine cu mixerul, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam prafurile (praful de budinca amestecat cu tarate si praf de copt). Amestecam cu o paleta sau o lingura usor, avand grija sa nu se lase compozitia. Turnam amestecul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem blatul aproximativ 25-30 minute. Dupa ce s-a racit il taiem in doua foi pe cat se poate de egale :D
Se hidrateaza gelatina in putin lapte degresat. Intr-un bol se amesteca urda cu iaurtul si indulcitorul. Se adauga esenta de vanilie sau de lamaie. Gelatina se topeste avand grija sa nu fiarba pentru a nu-si pierde proprietatile si se toarna in crema de branza. Se amesteca, sa rezulte o crema omogena.
In tava in care am copt blatul punem folie alimentara, apoi punem prima foaie de blat. Punem jumatate din crema, peste care punem din loc in loc visine fara samburi. Puteti renunta la visine si le puteti inlocui cu goji daca nu ati ajuns la consolidare. Se pune restul de crema, apoi a doua foaie de blat si se acopera cu folie alimentara.
Se pune tava in frigider minim doua ore sa se intareasca crema, dupa care se poate felia.
Un deliciu absolut!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda - Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|