Desert prajitura cu visine

Postat de Bunica in Prajituri
11 Iul 2014 | 61243 vizualizari
Desert prajitura cu visine

O prajitura foarte gustoasa, care se poate prepara cu fructe, nuca, rahat sau simpla combinand o parte din aluat cu cacao.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 350 g. zahar
  • 100 ml ulei
  • 400 g iaurt gras
  • 300 g visine
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • 350-400 g faina

Mod de preparare

Intai ne ocupam de visine. Spalam visinele si le scoatem samburii. Punem visinele intr-o strecuratoare la scurs.

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile se mixam cu un praf de sare. Cand am obtinut o spuma ferma adaugam zaharul mixand in continuare pana la topirea zaharului.

Peste bezea adaugam iaurtul, uleiul, galbenusurile si vanilia.

Amestecam 350 g faina cu praful de copt. Faina o adaugam in ploaie peste compozitie, amestecand cu o paleta sau o lingura, de jos in sus.

Tapetam o tava 30 x40 cm cu hartie de copt. Punem compozitia in tava, iar visinele deasupra.

Tava o punem in cuptorul incins la 170 grade pentru 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit se poate pudra cu zahar si portiona.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu visine

Postat de licurici_lra

Desert prajitura cu visine

  Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si visine

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.07.2014, 11:51
pufoasa si delicioasa
la 11.07.2014, 11:53
chiar ca pufoasa
la 11.07.2014, 11:54
pufoasa si cea mai delicioasa
la 11.07.2014, 11:55
ce poufoasa o fi cu iaurt si ulei
la 11.07.2014, 12:00
hmmm vreau si eu , ca tare buna este

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking