Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
19 Apr 2015 | 13023 vizualizari
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Am ales pentru acest week-end o prajitura cu o crema fina, combinata cu un blat pufos cu visine, pentru ca asa a fost dorinta alor mei...De fapt, ei mi-au cerut o prajitura cu crema, iar eu am inceput sa scot ingredientele de prin frigider, camara si cam asta a iesit. Este absolut divina, exact cum ne place! Merita probata ;)

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 3 oua
    • 2 albusuri
    • 5 linguri zahar
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 4 linguri lapte
    • 7 linguri faina
    • 2 lingurite rase praf de copt
    • 1 borcan mic de visine fara samburi
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    Crema:
    • 2 galbenusuri
    • 600 ml lapte
    • 4 linguri amidon
    • 7 linguri zahar
    • 250 gr mascarpone
    • 1 pastaie de vanilie
    • 1 mana miez de nuca

Mod de preparare

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de mai sus, cu miscari lente. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, scurgem visinele de sirop, le asezam in tava.  Turnam usor compozitia de blat, o nivelam. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute. Cand este copt blatul, il scoatem, il lasam sa se raceasca, apoi il intoarcem cu visinele in sus.

Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte. Amestecam bine, punem semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Fierbem crema, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca. O tragem de pe foc cand este gata, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca. Peste crema rece, punem mascarponele, mixam. Crema obtinuta o punem peste blat, o nivelam bine. Miezul de nuca il punem intr-o tigaie si il prajim putin. Il tocam bucati potrivite, il presaram peste crema. Dam prajitura la rece macar 2 ore, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (52)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Pentru blat, mixezi albușurile cu puțină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2015, 15:19
Tocmai ce-am admirat-o pe FB
la 19.04.2015, 15:19
foarte buna
la 19.04.2015, 15:21
Imi place ca v-ati dat si voi la mascarpone))
la 19.04.2015, 15:24
delicioasa!
la 19.04.2015, 15:28

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking