Ingrediente
Pentru blat:
- 1 cana faina
- 1/2 cana zahar
- 1/4 cana ulei
- 1/2 cana lapte de soia
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamiae
- 1 lingurita praf de copt
- 5 linguri fructe deshidratate (afine si merisoare)
Pentru crema:
- 50 g faina de orez
- 5 linguri zahar
- 400 ml lapte soia
- esenta de vanilie
- un varf de lingurita de curcuma pentru culoare
- fulgi de cocos sau ciocolata (fara lapte)
- ornamente de zahar
Mod de preparare
Pentru a pregati blatul, punem intr-un bol laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul.
Adaugam zaharul, omogenizam si apoi punem si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat-o, adaugam fructele deshidratate.
Turnam aluatul intr-o tava mai micuta, tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 25 minute.
Intre timp, pregatim crema: amestecam toate ingredientele, cu exceptia esentei de vanilie si punem pe vasul pe foc mic. Amestecam continuu cu un tel, pana cand compozitia se ingroasa si capata textura unei budinci. Luam de pe foc, lasam cateva minute sa se racoreasca, timp in care mai amestecam de cateva ori, apoi adaugam esenta de vanilie si o incorporam.
Peste blatul racit bine, punem crema rece (eventual tinuta putin la frigider), nivelam uniform si presaram fulgi de cocos sau ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|