Prajitura delicioasa cu piersici

Postat de Elena_Daria in Prajituri
6 Mai 2012 | 4738 vizualizari
Prajitura delicioasa cu piersici

Aceasta reteta minunata am gasit-o pe blogul lui Edith...este o prajitura cu aroma subtila de cocos,dar cu gust intens de piersici (se pot pune orice fructe, pe blog se numea Prajitura Hawaii, si era cu coktail de fructe). Tot ce pot spune este ca se topeste in gura...!!!

Ingrediente

  • un compot mare de piersici (sau ce fructe doriti)
  • 150 g margarina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 25 g nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • putina margarina si putin gris pentru tapetat
Glazura:
  • 80 g zahar vanilat
  • 9-10 linguri suc din compot

Mod de preparare

Turnam continutul conservei intr-un strecurator si lasam sa se scurga bine sucul intr-un alt recipient. Taiem bucatile de  fructe in bucatele potrivite. Batem bine margarina cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pana s-a dizolvat complet zaharul. Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul precedent. La sfarsit adaugam sucul de lamaie si fructele. Tapetam vasul cu margarina si gris, turnam aluatul si nivelam frumos deasupra. Dam prajitura la cuptorul preincalzit cca. 50-60 minute. Cand e gata, scoatem si lasam la racit. Zaharul pudra il amestecam cu sucul de fructe, in asa fel incat sa obtinem o glazura (mai vascoasa), apoi turnam peste prajitura.

Se serveste dupa ce prajitura a absorbit toata glazura!

Se poate orna cu frisca si dulce de leche!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel

Postat de merisor67

Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel

Pentru aluat, punem într-un vas, pe foc, apa cu untul și sarea, iar când untul se topește și compoziția atinge punctul de fierbere, adăugăm toată făina și amestecăm intens...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de zmeura

Postat de oanapl

Desert prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de zmeura

Se pregătesc mai întâi foile. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până când acesta se topește. Se adaugă apoi laptele călduț în care se stinge praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2012, 20:22
buna, buna , iau eu prima felie
la 06.05.2012, 20:24
Timeaserveste-te linistita!
la 06.05.2012, 20:32
buna
la 06.05.2012, 20:41
la 06.05.2012, 20:43
Superba!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking