Prajitura delicioasa de Ardeal

Postat de ralu_ca in Prajituri
8 Dec 2013 | 16304 vizualizari
Prajitura delicioasa de Ardeal

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 12 linguri faina
  • 8 linguri apa fierbinte
  • 1 plic praf copt
  • Crema vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 1 pachet margarina rama
  • Alte ingrediente:
  • 300 g rahat
  • 250 g nuca prajita si taiata grosier
  • 300 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Blatul: Galbenusurile impreuna cu zaharul si apa fierbinte se amesteca cu mixerul pana devine spuma. Albusurile batute spuma cu un parf de sare. Amestecam cu grija albusurile batute spuma cu compozitia de galbenusuri . In cele 12 linguri de faina adaugam praful de copt si apoi cernem peste compozitia de mai sus, amestecand usor pana se incorporeaza faina. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana ce se coace, se face testul cu scobitoarea. Blatul dpa ce il scoatem din cuptor, il rasturnam pe un prosop curat si il lasam sa se raceasca, apoi se taie in doua.

Crema vanilie: Intr-o cratita punem 6 linguri faina, 200 g zahar si treptat 500 ml lapte rece. Amestecam a.i. sa nu se formeze cocoloase si dam la  fiert pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca , apoi adaugam rama, zaharul vanilat si amestecam pana devine omogena.

Asamblare: Blatul il tyaiem in doua si jumatate din crema asezam peste blat. Deasupra cremei punem bucatele de rahat taiate bastonase si presaram nuca. Apoi celalalt strat de crema, iar deasupra jumatatea a 2a de blat. Ciocolata se topeste cu putin lapte, putin unt si cand aceasta este fluida se glazeaza prajitura.

Se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa de Ardeal" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cabanuta cu banane

Postat de anuta

Cabanuta cu banane

1.Se prepara blatul mixand cele 5 albusuri cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se adauga in albusurile bezea,se adauga si esenta si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

Foile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2013, 10:50
la 08.12.2013, 11:37
la 08.12.2013, 11:47
Super delicioasa
la 08.12.2013, 11:53
O, ce minunatie! Daca-i de Ardeal...vreau cu bucurie
la 08.12.2013, 12:34

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking