Prajitura din foi umplute cu frisca

Postat de Brindusa in Prajituri
11 Ian 2012 | 15815 vizualizari
Prajitura din foi umplute cu frisca

Aceasta prajitura e facuta din foi cu miere, coapte pe fundul tavii. Pana aici nimic special. In general aceste foi sunt umplute fie cu crema de lamaie, fie cu crema cu gris. Reteta ce v-o prezint astazi are o crema mult mai fina si mult mai usor de facut. Am mancat-o prima oara acum vreo 20 de ani (facuta de soacra mea) si de atunci fac prajiturica asta ori de cate ori imi doresc un dulce special si rapid. Iti multumesc, Mari pentru reteta :)

Ingrediente

  • pentru 3 foi facute pe fundul unei tavi de aproximativ 30 cm x 45 cm:
  • 1 ou
  • 40 g unt
  • 140 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 4 linguri lapte
  • Coja de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 500 g faina
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca
  • 200 g nuci (sau alune de padure) taiate marunt , nu tocate
  • 200 g stafide

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 C

Primele 5 ingrediente se pun intr-o craticioara si se fierb la baia de aburi 5 minute. 

Se ia craticioara de pe foc si se pun bicarbonatul si coaja de la lamaie. Amesteca bine.Se adauga faina si, asa calda, se incorporeaza bine.  

Imparte coca in 3 parti. Doua parti pastreaza-le la cald. Pe cea de-a treia intinde-o in foaie subtire, de dimensiunile tavii.

Unge fundul tavii cu unt si presara-l cu faina. Pune foaia pe fundul tavii si coace-o 3-4 minute, sau pana se aureste putin.

Cu grija pune foaia coapta pe un gratar si intinde-o pe cea de a doua pe fundul tavii. Coace-o si pe aceasta. In acelasi mod coace si a treia foaie. Lasa foile la racit.

Pe un platou pune o foaie si intinde pe ea 1/2 din frisca. Presara 1/2 din nuci si stafide. Deasupra pune a doua foaie. Peste ea intinde restul de frisca si presara restul de nuci si stafide. Deasupra pune a treia foaie.

Deasupra prajiturii pune o tava si o greutate. Lasa asa pana a doua zi, cand o poti taia. Se serveste presarata cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi umplute cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere svaba

Postat de Pungasa_Rogue

Prajitura cu mere svaba

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit. Ouale si...

Citeste continuarea

Desert prajitura Kinder

Postat de mirela0911

Desert prajitura Kinder

Nuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii. Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2012, 21:12
buuuun
la 11.01.2012, 21:44
am vazuto si pe blog
la 11.01.2012, 21:44
vai ce buna poate fi!
la 11.01.2012, 23:00
la 11.01.2012, 23:07

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking