Ingrediente
- pentru 3 foi facute pe fundul unei tavi de aproximativ 30 cm x 45 cm:
- 1 ou
- 40 g unt
- 140 g zahar
- 2 linguri miere
- 4 linguri lapte
- Coja de la o lamaie
- 1 lingurita bicarbonat
- 500 g faina
- Pentru crema:
- 500 ml frisca
- 200 g nuci (sau alune de padure) taiate marunt , nu tocate
- 200 g stafide
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 180 C
Primele 5 ingrediente se pun intr-o craticioara si se fierb la baia de aburi 5 minute.
Se ia craticioara de pe foc si se pun bicarbonatul si coaja de la lamaie. Amesteca bine.Se adauga faina si, asa calda, se incorporeaza bine.
Imparte coca in 3 parti. Doua parti pastreaza-le la cald. Pe cea de-a treia intinde-o in foaie subtire, de dimensiunile tavii.
Unge fundul tavii cu unt si presara-l cu faina. Pune foaia pe fundul tavii si coace-o 3-4 minute, sau pana se aureste putin.
Cu grija pune foaia coapta pe un gratar si intinde-o pe cea de a doua pe fundul tavii. Coace-o si pe aceasta. In acelasi mod coace si a treia foaie. Lasa foile la racit.
Pe un platou pune o foaie si intinde pe ea 1/2 din frisca. Presara 1/2 din nuci si stafide. Deasupra pune a doua foaie. Peste ea intinde restul de frisca si presara restul de nuci si stafide. Deasupra pune a treia foaie.
Deasupra prajiturii pune o tava si o greutate. Lasa asa pana a doua zi, cand o poti taia. Se serveste presarata cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din foi umplute cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|