Ingrediente
Blat:
- 4 ouă
- 1 cană zahăr
- 1 cană ulei
- 1 cană chefir
- coajă rasă de portocale
- 1 cană gris
- 2 căni făină albă
- 1 plic praf de copt
Pt. sirop:
- 3 căni apă
- o cană și jumătate de zahăr
- zeama de la o lămâie
Pt.decor:
Mod de preparare
Se prepara siropul. Se pune apa la fiert cu zahărul sa dea cateva clocote dupa care se lasa la răcit. Se stoarce o lămâie iar zeama se amestecă cu siropul.
Într-un bol se amestecă faina, grisul si praful de copt. Se lasă deoparte.
Se bat ouăle bine cu zaharul și un praf de sare. Se adaugă alternativ uleiul si chefirul și se amestecă cu telul. Se pune coaja de portocală si amestecul de ingrediente uscate. Se omogenizează bine după care se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se coace aproximativ 35-40 de minute (se testează cu scobitoarea) apoi se scoate din cuptor. Se lasă puțin să se răcească apoi se taie bucăți in tavă.
Cu o lingură punem siropul încet peste prăjitură pt a absoarbe cât mai bine. Iese o prăjitură foarte bine insiropata. Se ornează cu nucă măcinată și se servește cu mare plăcere.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură însiropata Revani" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|