Prăjitură Kardinal

Postat de diaconta in Dulciuri
9 Iun 2013 | 7036 vizualizari
Prăjitură Kardinal

Cel puţin asta s-a vrut a fi.N-a prea reuşit ea aşa cum trebuia,din cauza bezelei.In cuptorul meu nu-mi iese deloc bezeaua aşa cum aş vrea.dar zic că-i o prăjitură răcoroasă şi foarte bună.

Ingrediente

Pentru foi:

Pentru compozitia de bezea:

  • 8 albuşuri de ou
  • 200 g zahar
  • Zeama de lamâie

Pentru compozitia de pandişpan:

  • 8 galbenuşuri de ou +un ou întreg
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 20 g griş
  • ½ ligurita praf de copt
  • Vanilie
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 500 g frisca naturala 32 % grasime
  • 0 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri întaritor pentru frisca
  • Capşuni

Mod de preparare

Am tapetat tava mare a aragazului(40x42 cm)cu hârtie de copt.

Am separat albusurile de galbenusurile celor 8 oua.

Am batut albusurile spuma tare, si am adaugat zaharul pe rând si am mai batut pâna când acesta s-a dizolvat.Am pus si zeama de lamâie.

Cu ajutorul unui poş am şpriţat cinci fâşii de bezea(ar fi fost mai bine sase,dar nu am avut loc).

Mi-a ramas putina compozitie pe care am  folosit-o la pandişpan.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit,am vrut ca bezeaua sa fie mai crocanta.

Galbenusurile si oul întreg le-am mixat cu zaharul si vanilia pâna când amestecul s-a deschis la culoare si si-a dublat volumul.

Am pus apoi faina,grisul,praful de copt si am amestecat usor.

La final spuma de albusuri ramasa de la bezea,

Am scos tava din cuptor si am pus pandispanul printre rândurile de bezea.

Am mai lasat la cuptor o ora si jumatate,ultimele 30 de minute cu usa  cuptorului întredeschisa.Am lasat sa se raceasca în cuptor,dupa care l-am scos pe un gratar sa se raceasca si am desprins hârtia de copt.

Am mixat frisca cu zaharul si întaritorul pentru frisca.Capsunii i-am pus cu putin zahar si apoi i-am zdrobit.

Am taiat foaia în doua pe latime.

Peste prima jumatate am pus capsunii si apoi frisca.

Am acoperit cu cealalta jumatate de foaie,

Am presarat zahar pudra deasupra.

Am lasat la frigider peste noapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kardinal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

Postat de RuxyRux

Desert pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide aurii

Se cerne faina, se separa ouale, se pun albusurile cu zaharul in vasul de mixer, se mixeaza ca pentru bezea sa devina ferme. Galbenusurile se pun intr-un bol, se freaca cu sare. Untul se...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana

Postat de Pungasa_Rogue

Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom. Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2013, 13:17
faci numa bunatati pe gustul meu
la 09.06.2013, 13:24
SUPERBA prajiturica! Imi place foarte mult!
la 09.06.2013, 13:28
Ah ce-mi place!!
la 09.06.2013, 13:32
vai cat de bine arata . Am venit cu teama ca am crezut ca iar e cu branza
la 09.06.2013, 13:32
Wow! Prezentare frumoasa, prajitura delicioasa preparata de o doamna superba

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking