Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie

Postat de ana in Prajituri
2 Oct 2011 | 87828 vizualizari
Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie

Salutare! Dupa un secol am ajuns sa postez si eu o reteta:) Pe timpul verii am lucrat la o cofetarie si din tot ce se comercializa acolo, singura prajitura care m-a provocat a fost aceasta. M-am pus pe testari. Prima incercare a iesit o prajitura no name :)) buna, dar nu avea nicio legatura cu produsul meu. A 2-a incercare a avut rezultatul dorit si v-am adus si voua reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie. Este o prajitura foarte buna, iar reteta cere oua, nuca, unt si vanilie.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie

  • Pentru 1 foaie
  • (avem nevoie de 3 foi):
  • 3 albusuri
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura de faina 
  • Crema:
  • 9 galbenusuri 
  • 300 gr unt
  • 4 plicuri de zahar vanilinat
  • 150 gr zahar
  • Krantz
  • 100 gr nuci
  • 70 gr zahar 

Mod de preparare

Preparare Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie

Se prepara 3 foi (aluatul se face separat pentru fiecare foaie in parte): Se bat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Presaram faina pe care o incorporam cu ajutorul unei spatule , la fel procedam si cu nucile.

Coacem la foc mic in cuptorul incalzit in prealabil ,in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei (nu omiteti etapa aceasta ,pentru a evita lipirea foii). Le coacem pana devin aurii. Dupa coacere le lasam la racit. Pentru a scurta timpul de racire le-am bagat putin la congelator :D .

Krantz-ul: Caramelizam zaharul intr-o tigaie, dupa care adaugam nucile .Rasturnam compozitia pe hartie de copt si o lasam la racit.Dupa ce s-a racit bine bine cu un cutit tocam in bucati micute.

Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilinat pana se incorporeaza zaharul,apoi punem vasul pe foc la bain-marie pentru 20 de minute amestecand continu pana obtinem consistenta unei creme.Dam deoparte vasul si lasam la racit .Cand crema este bine racorita adaugam untul batut spuma.

Punem crema obtinuta intre foi si ungem si prima foaie de deasupra peste care presaram krantzul .Dam la rece pentru 2 ore apoi e numai buna de servit.

In topul preferintelor noastre se afla si Amandina, dar nici Reteta de cremsnit n-o plasam mai jos :))

Dupa o prajitura delicioasa, tare ar merge un pahar cu Socata

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu cocos si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Prajitura cu cocos si crema de vanilie

Blatul: Faina, praful de sare, cacaoa, zaharu si praful de copt se amesteca impreuna. Se taie untul bucatele mici si se amesteca cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat mai sfaramicios. Se...

Citeste continuarea

Desert cataif cu nuca

Postat de mirela0911

Desert cataif cu nuca

Taiteii se rup mai marunt si se pun intr-un bol. Se topeste untul, se lasa usor sa se racoreasca si se toarna peste taitei. Se amesteca cu mana in asa fel incat untul sa fie distribuit uniform,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2011, 08:45
Ana!!!!!
Ce surpriza!!!)))
Minunata prajiturica!
la 02.10.2011, 09:01
ce faina-i minunat Ana
la 02.10.2011, 09:13
arata foarte bine iar gustul...delicios
la 02.10.2011, 09:37
Gaby cand mai sta omu pe-acasa si cauta in visteria fotografiilor isi face de lucru
Diaconta multumesc frumos
Elena ,multumesc,intr-adevar gustul este nemaipomenit.
la 02.10.2011, 10:06
arata tarre bine!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking