Prajitura "Domenico"

Postat de Dea_Dea in Prajituri
12 Noi 2013 | 4307 vizualizari
Prajitura "Domenico"

Prajitura poarta numele unui preten, caruia i-a placut

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • un plic de praf de copt
  • CREMA:
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • KRANTZ:
  • 150 gr miez de nuca
  • 4 linguri de zahar
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • GLAZURA
  • 300 ml frisca batuta
  • DECOR
  • un pachet de biscuiti Picnik
  • 60 gr ciocolata topita
  • coulis de fructe de padure

Mod de preparare

Blat : Albusurile sebat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt(30x40), se coace 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema: Facem prima data krantzul. Topim zaharul si adaugam miezul de nuca, amestecam bine si lasam la racit.Acum facem crema de lapte. Se pune la foc 500 ml lapte cu zaharul, amidonul se dizolva in 100 ml lapte . Cand laptele de pe foc clocoteste, turnam amidonul , amestecand continuu pana se ingroasa si lasam la racit. Nuca cu zaharul se macina dar nu foarte tare. Frisca se bate si se incorporeaza in crema, apoi adaugam si krantul.

Sirop:Se amesteca apa cu zaharul , pana se dizolva zaharul

Asamblare:Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte de blat pe platou , apoi jumatate de crema, peste crema se pun biscuitii si se stopesc cu sirop.Peste biscuiti se pune cealalta jumatate de crema si partea cealalta de blat insiropat .Deasupra de pune frisca batuta. Se orneza cu biscuiti, ciocolata topita si coulis de fructe de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Domenico"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pandispan cu visine

Postat de rocsi_1612

Pandispan cu visine

Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei. Visinele le spalam, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.  Albusurile le mixam cu zaharul pana...

Citeste continuarea

Placinta rustica, cu mere

Postat de merisor67

Placinta rustica, cu mere

Se incepe cu merele care se spala se taie in doua si li se inlatura cotoarele, Se dau pe razatoarea mare cu coaja cu tot, pentru ca in coaja sunt majoritatea vitaminelor, dar si aroma lor....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2013, 08:15
minunata
la 12.11.2013, 08:20
Multumesc!
la 12.11.2013, 08:24
Buna si frumoasa
la 12.11.2013, 08:27
la 12.11.2013, 08:30

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking