Prajitura "Domenico"

Postat de Dea_Dea in Prajituri
12 Noi 2013 | 4333 vizualizari
Prajitura "Domenico"

Prajitura poarta numele unui preten, caruia i-a placut

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • un plic de praf de copt
  • CREMA:
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri amidon
  • 300 ml frisca lichida
  • KRANTZ:
  • 150 gr miez de nuca
  • 4 linguri de zahar
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • GLAZURA
  • 300 ml frisca batuta
  • DECOR
  • un pachet de biscuiti Picnik
  • 60 gr ciocolata topita
  • coulis de fructe de padure

Mod de preparare

Blat : Albusurile sebat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt(30x40), se coace 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Crema: Facem prima data krantzul. Topim zaharul si adaugam miezul de nuca, amestecam bine si lasam la racit.Acum facem crema de lapte. Se pune la foc 500 ml lapte cu zaharul, amidonul se dizolva in 100 ml lapte . Cand laptele de pe foc clocoteste, turnam amidonul , amestecand continuu pana se ingroasa si lasam la racit. Nuca cu zaharul se macina dar nu foarte tare. Frisca se bate si se incorporeaza in crema, apoi adaugam si krantul.

Sirop:Se amesteca apa cu zaharul , pana se dizolva zaharul

Asamblare:Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte de blat pe platou , apoi jumatate de crema, peste crema se pun biscuitii si se stopesc cu sirop.Peste biscuiti se pune cealalta jumatate de crema si partea cealalta de blat insiropat .Deasupra de pune frisca batuta. Se orneza cu biscuiti, ciocolata topita si coulis de fructe de padure

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Domenico"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri

Postat de merisor67

Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri

Pentru blaturi , batem albusurile spuma cu un varf de sare, apoi adaugam treptat zaharul, esenta si coaja rasa, faina amestecata cu praful de copt si la final nuca, respectiv nuca de cocos pentru...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Pentru inceput se pune mai putina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 12.11.2013, 08:15
minunata
la 12.11.2013, 08:20
Multumesc!
la 12.11.2013, 08:24
Buna si frumoasa
la 12.11.2013, 08:27
la 12.11.2013, 08:30

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking