Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba

Postat de anuta in Prajituri
15 Iul 2016 | 3823 vizualizari
Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba

pentru concurs retete de vara Prajitura cu o coacere rapida,foarte racoroasa si delicioasa!!!

Ingrediente

  • pentru foi
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 linguri de lapte,
  • o cana de zahar,
  • 3 linguri miere de albine,
  • o lingurita de bicarbonat alimentar,
  • 2 oua ,
  • aprox. 500 g faina,
  • o lingurita scortisoara macinata
  • pentru crema
  • o cana de lapte,
  • o cana de zahar,
  • 6 linguri gris,
  • 200 g unt,
  • o fiola esenta de lamaie,
  • o lamaie
  • decor
  • 200 g ciocolata alba+2 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru foi se pun la fiert uleiul cu laptele si zaharul iar dupa cateva clocote adaugi mierea,bicarbonatul si amesteci bine.Dai de pe flacara si adaugi cele 2 oua batute bine si turnate in fir subtire,amestecand in continuu. Adaugi scortisoara si faina amestecand cu o lingura ,la inceput apoi se framanta bine cu mana pana obtinem un aluat vartos.

Se imparte aluatul in 4 bucati.Se intind foi de marimea unei tavi(25/35).Pe dosul tavii presarat cu faina se coace fiecare foaie cca 7 minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.

Pentru crema se fierbe laptele cu zaharul si o lingurita de coaja rasa de lamaie, apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba pana se ingroasa bine, amestecand continuu.Dam la o parte de pe foc,lasam 5 minute sa se racoreasca apoi adaugam untul taiat cubulete,mixand la viteza maxima pana ce obtinem o crema care si-a dublat volumul.Se adauga si esenta si sucul de la o lamaie.

Se umplu foile cu crema si se lasa de seara pana a 2 a zi cand se glazureaza cu Ciocolata alba topita la bain marin impreuna cu lingurile de lapte                                                             Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamaita cu miere de albine si glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu ciocolata

Blat: Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine. Se pune un inel reglabil pe un platou...

Citeste continuarea

Mini pavlova cu zmeura

Postat de Oana

Mini pavlova cu zmeura

Albusurile se pun in vasul de la robot impreuna cu sarea si zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mare si se adauga treptat zaharul pudra. Se batealbusul apoi pana incepe sa stea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2016, 17:23
la 15.07.2016, 20:00
foarte buna!
la 15.07.2016, 23:00
buna
la 16.07.2016, 21:55
Ador aceasta prajitura!
la 17.07.2016, 10:17
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking