Prăjitură lumânări

Postat de Zamfira in Prajituri
24 Dec 2015 | 4135 vizualizari
Prăjitură lumânări

Pentru Mos Craciun am pregatite lumanarele acrisoare dar tare bune!!!

Ingrediente

  • Blatul
  • 3 ouă
  • 3 linguri apă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 zahăr vanilinat
  • Crema
  • 60 g unt
  •  5 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • coaja de la o lămâie
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Ornament
  • glazură albă
  • smochine
  • arahide

Mod de preparare

Pregătim blatul 

Batem albuşurile cu 3 linguri de apă rece în spumă tare. Punem şi un praf de sare. Adăugăm pe rând cele trei gălbenuşuri. Lucrăm totul cu mixerul. Adăugăm treptat zahărul şi zahărul vanilinat. Apoi punem mixerul deoparte şi cu o paletă sau lingură amestecăm în spumă adăugând treptat şi făina. Mişcări uşoare de jos în sus pentru a nu distruge pufoşenia cremei.

Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit şi la foc moderat coacem aluatul. Timp de coacere 30 de minute. Facem proba cu scobitoarea.

Lăsăm blatul să se răcească apoi o decupăm cu un pahar mai mic sau cu o lingură de îngheţată, adică cupă.

Folosiţi ce dimensiune doriţi voi pentru a avea lumânărele frumoase.

Pregătirea cremei

Fierbem laptele cu făina şi apoi o lăsăm să se răcească complet.Frecăm untul cu zahărul şi coaja de la o lămâie. Adăugăm pasta de lapte răcită peste unt şi mai adăugăm treptat o lingură de zeamă lămâie.

Montăm lumânărele

Ungem fiecare disc cu cremă. Câte discuri vreţi voi. Eu am folosi în medie 3 discuri.Turnăm peste fiecare lumânare glazură albă. Eu am folosit glazură dr.Oetker cu gust de lămâie. Deasupra punem flacăra lumânării, câte-o jumătatede smochină în care punem o jumătate de arahidă.

 

Punem lumânărele la rece şi în câteva ore sunt bune de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură lumânări" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu gutui, crumble si fulgi de migdale

Postat de simona72

Tarta cu gutui, crumble si fulgi de migdale

Pentru aluat:  daca aveti un robot de bucatarie folositil cu incredere, nici nu va vine sa credeti ce usor si rapid se face cu ajutorul lui. Se pune in bolul robotului faina si sarea. Se...

Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

Postat de licurici_lra

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

Pentru coji: Apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb. Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peretii vasului. Compozitia se toarna intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2015, 19:06
Ce idee minunata! Tare bine mai arata!
la 24.12.2015, 19:07
Am adus chibriturile si instinctorul...
la 24.12.2015, 19:08
Merisor multumesc, dar era loc de mai bine, sunt prea obosita sa le bibilesc, poate data viitoare
la 24.12.2015, 19:09
Cleme pana sa aprinzo lumanarica o papam repede, da?? ))
la 24.12.2015, 19:11
Pe mine perfectiune am deprima, mie imi plac lucrurile mai ''flendurite'' cand sunt prea perfecte am senzatia ca-s facute de roboti programati...

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking