Prajitura "Mamaliga Dulce"

Postat de AnAmAryAnA in Prajituri
1 Apr 2013 | 9521 vizualizari
Prajitura "Mamaliga Dulce"

O prajitura care mi-a placut foarte mult.Am facut-o in weekend si cred ca e geniala.Sper sa va placa si voua.

Ingrediente

  • un pachet de unt
  • 4 oua
  • 1 cana de gris
  • 1 cana faina integrala de grau
  • 1 cana de faina de malai(simplu-de la tara)
  • 1 cana de malai grisat
  • 100 grame migdale macinate
  • 4 linguri de zahar brun
  • esenta de vanile
  • indulcitor(optional-daca nu folositi puneti o cana de zahar in loc de 4 linguri)
  • coaja de portocala
  • stafide
  • 1 lingura de bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 cana de lapte
  • gutui din compot

Mod de preparare

Mai intai punem stafidele in 1 lingura de zahar,2-3 linguri de apa si cateva picaturi esenta de rom sau vanilie(dupa gust).

Amestecam toate tipurile de faina si praful de sare.

Batem untul si zaharul pana devine cremos si se topeste zaharul.

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma.

Incorporam albusurile in unt si amestecam bine,apoi turnam peste faina.Punem coaja de portocala,stafidele,esenta si indulcitorul(daca folositi),si amestecati bine.Adaugati proful de copt stins cu zeama de lamaie in galbenusuri si incorporatile in compozitie.Adaugam migdalele,iar apoi treptat cate putin lapte pana compozitia devine ca cea pentru chec.

Pregatim o tava sau un vas yena cu hartie de copt si turnam compozitia.Deasupra asezam feliiile gutui din compot scurse in prealabil.Dam la cuptor petru 25-30 minute.Cand e gata lasam sa se raceasca putin si presaram zahar pudra.Pofta buna.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Mamaliga Dulce"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

Postat de Xandrinne

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Batem galbenusurile si zaharul pudra cu...

Citeste continuarea

Tarta cu ricotta, mascarpone si mure

Postat de simona72

Tarta cu ricotta, mascarpone si mure

Untul pt acest aluat trebuie sa fie moale de la temperatura camerei. Se mixeaza untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga oul, se continua mixarea,  iar faina se amesteca cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2013, 08:52
la 22.05.2013, 08:40
La multi ani!
la 22.05.2015, 09:01
La multi ani!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking