Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 oua
- 10 linguri de zahar
- 500 g iaurt cremosso danone
- 12 linguri de ulei
- un praf de sare
- esenta vanilie si rom
- 400 g faina
- 1 plic praf de copt cu sofran
- Pentru umplutura:
- 450 g branza de vaci
- 2 oua
- 2 linguri de gris
- 4 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri de merisoare deshidratate
- coaja de lamaie
- Pentru ornat:
- 4-5 nectarine sau alte fructe
Mod de preparare
Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si uleiul. Se adauga iaurtul si in ploaie se adauga faina amestecata cu praful de copt, esentele si sarea. Va iesi o compozitie groasa ca de chec.
Branza se amesteca separat intr-un castron impreuna cu zaharul, grisul, ouale, merisoarele si coaja de lamaie.
Intr-o tava punem hartie de copt, adaugam 3/4 din aluat si il punem la cuptor pentru 15 minute. Scoatem tava, punem compozitia de branza si deasupra aranjam nectarinele taiate felii rontunde sau bucati mai mici. Aluatul ramas se pune in jurul fructelor cu o lingura. Se da din nou la cuptor pentru 20-25 minute.
Se serveste rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Merisor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|