Ingrediente
- Pt. o foaie:
- 3 oua,
- 3 lg apa rece,
- 6 lg zahar,
- 5 lg faina,
- 3 lg nuca macinata,
- 1 lgta bicarbonat de sodiu,
- putin otet sau zeama de lamaie.
- Ingrediente pt. crema:
- 300 ml lapte,
- 3 lg faina,
- 200 g zahar,
- 3 galbenusuri,
- 250 g margarina.
- Ingrediente pt. caramel:
- 400 g zahar
- Ingrediente pt. spuma:
- 3 albusuri,
- 150 g zahar,
- ciocolata.
Mod de preparare
- Se fac trei foi, deci triplati cantitatile.
- Intr-un castron se bat albusurile de la cel 3 oua cu 6 lg de zahar, se adauga 3 lg de apa rece si se bat incontinuare.
- Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lgta de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamie-eu am ales ultima varianta, adaugam cel 3 lg de nuca macinata si cel 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.
- Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri.Am tapetat tava cu hartie de copt-apropo, am tava noua primita de Pasti :-),si am turnat usor compozitia si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 160 de grade.
- Cred ca in 15 min. a fost gata.Am procedat la fel si pentru celelalte doua foi...
- Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit.Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o cema fina.
- Doar peste primele doua foi se pune caramel, astfel ca am impartit cantitatea in doua, am pus 200 g zahar la topit, am turnat peste prima foaie si nu prea mi-a ajuns, asa ca pt. a doua foaie am mai adaug
- Lasam la racit.
- Albusurile se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar.
- Asamblarea:
- Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema,apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau "furnici" de ciocolata-eu am ales ultima varianta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|