Prajitura Petre Roman

Postat de raluka93 in Prajituri
11 Sep 2015 | 6939 vizualizari
Prajitura Petre Roman

Ingrediente

  • Blat
  • 9 oua
  • 9 linguri de lapte
  • 9 linguri nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 0,5 l lapte
  • 1 budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pt. caramel
  • 300 g zahar
  • Glazura
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte

Mod de preparare

Blat

Se bat albusurile spuma si se adauga zaharul si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca.La final adaugam praful de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Crema

Galbenusurile cu zaharul, laptele si budinca de vanilie se amesteca si se fierb pana se ingroase ca o smantana. Separat se bat 200 g unt cu 100 g zahar pudra si esenta de vanilie.Cand crema s-a racit se amesteca cu untul batut.

Glazura

Se amesteca bine toate ingredientele pana dispar cocoloasele de cacao, apoi se toarna fierbinte peste prajitura.

Asamblare

Peste primul blat intindem jumatate din crema de vanilie si acoperim cu blatul al doilea, peste care turnam caramel fierbinte facut din 300 g zahar ars. Lasam caramelul sa se raceasca si intindem peste el restul de crema si acoperim cu al treilea blat. Decoram cu glazura de ciocolata (eu am decorat si cu nuca macinata) si lasam prajitura la rece peste noapte timp in care caramelul se va topi si va insiropa blatul central.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Petre Roman

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura Petre Roman

Incepeti cu pregatirea  cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita mai groasa amestecati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, laptele putin cate putin, dar tot,...

Citeste continuarea

Prajitura Petre Roman

Postat de mirela0911

Prajitura Petre Roman

Blatul: Intr-un vas se mixeaza bine ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza. La final, se adauga nuca macinata. Se omogenizeaza...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking