Prajitura pufoasa cu gutui si pere

Postat de stefydeea in Prajituri
13 Oct 2013 | 14921 vizualizari
Prajitura pufoasa cu gutui si pere

Am gasit prajitura aici pe site si mi-a placut pe loc avea gustul toamnei usor de facut si fructe parfumate.Mie imi plac mult prajiturile cu fructe.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • o gutuie coapta si una cruda
  • 2 pere
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • un zahar vanilat
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Am inceput cu ouale pe care le am mixat cu un praf de sare pana s-au deschis la culoare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand nu am mai auzit ca trosneste zaharul asta inseamna ca s-a topit. Am adaugat apoi uleiul, laptele si zeama de lamaie si coaja si am mixat dupa fiecare bine. Incorporam faina cu praful de copt si zaharul vanilat eu le-am amestecat cu telul, cu spatula nu mi-a iesit. Am dat pe razatoare o gutuie mare si parfumata si am pus-o si pe ea in compozitie.

Am avut o gutuie mare coapta in cuptor mai demult si am taiat-o feliute si cele 2 pere la fel le-am pudrat cu scortisoara.

Am pus compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si pe deasupra am pus cate o feliuta de para, una de gutuie.

Am bagat tava in cuptorul preincalzit cand m-am apucat de prajitura am deschis si cuptorul si am tinut circa 35 minute, am facut testul cu scobitoarea. Am scos-o cand a fost gata si cand s-a racit am pudrat-o cu zahar pudra cu gust de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu gutui si pere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

Foile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma....

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie, mousse de visine si crema de mascarpone cu ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie, mousse de visine si crema de mascarpone cu ciocolata alba

Blatul alb : Galbenusurile le mixam spuma cu Green Sugar, apoi si cu uleiul. Adaugam praful de copt, faina si vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma. Le incorporam in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2013, 09:04
buna prajitura
la 14.10.2013, 10:24
la 14.10.2013, 10:26
la 14.10.2013, 15:11
cat de bine arata
la 14.10.2013, 17:56

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking