Prajitura racoroasa cu mure si frisca

Postat de aliliana in Prajituri
30 Iul 2013 | 5181 vizualizari
Prajitura racoroasa cu mure si frisca

Ingrediente

Blat de bezea

  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri rase faina
  • un praf de sare
  • esenta vanilie
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • o lingurita zeama de lamaie

Jeleul de mure

  • o lingurita unt
  • un pahar cu mure
  • 3 linguri zahar cu amidon

Frisca -200 ml Fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Frisca se bate si se pune la rece

Jeleul de mure: intr-o tigaie se pune untul peste care se pun murele si zaharul. Se amesteca. Murele pot fi zdrobite si cu o furculita, obtinand astfel o compozitie mai pastoasa. 

Blatul: albusurile cu un praf de sare se bat spuma, adaugand lingura cu lingura zaharul pana se face o bezea. Se adauga vanilia si lamaia-zeama. Faina se pune lingura cu lingura si se incorporeaza cu lingura. Intr-o tava se intinde putin unt peste care asezam hartia de copt. Se pune bezeaua. Se da la cuptor pentru max 15-20 minute la foc putin intens. 

Se scoate se sa la racit. Se insiropeaza cu sirop de la jeleul de mure. Se aseaza frisca peste care se pun murele din jeleu. Se presara fulgi de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa cu mure si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (54)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de sufletista

Desert prajitura cu smantana si nuca

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Desert rondele din foietaj umplute cu mere

Postat de AdrianUdrea

Desert rondele din foietaj umplute cu mere

In timp ce aluatul foietaj se dezgheata la temperatura camerei, se pregateste umplutura de mere. Se spala merele bine, se curata de cotoare si coaja si se dau pe razatoare. Se caramelizeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2013, 22:23
wow...ce bn arata la favorite
la 30.07.2013, 22:23
Uite si senzationala asta cu ce vine la ora asta...
la 30.07.2013, 22:24
Imi place!
la 30.07.2013, 22:26
la 30.07.2013, 22:26
Ce fericit e Victor!

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking