Prajitura rasturnata cu mere la Multicooker

Postat de Dedicut in Prajituri
28 Sep 2014 | 6704 vizualizari
Prajitura rasturnata cu mere la Multicooker

Daca tot este toamna o prajitura gustoasa cu mere gatita in Multicooker este binevenita.

Ingrediente

  • 4 mere
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • extract de vanilie
  • sare
  • scortisoara
  • 5 linguri de zahar pentru caramel

Mod de preparare

Merele se curata si se taie cubulete. Se pun in cuva Multicooker impreuna cu scortisoara , extract de vanilie si un pahar cu apa. Se selecteaza functia BOIL  timp de 10 minute. Dupa 10 minute se scot merele si se strecoara de apa.

Caramelizam in cuva cele 5 linguri cu zahar folosind functia FRY (pana ce zaharul se topeste complet si devine auriu).

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, cand incep sa se intareasca se adauga treptat zaharul.  Se bat bine pana cand daca se intoarce bolul  ele nu curg. Se adauga extractul de vanilie si galbenusurile amestecand incet. Urmeaza apoi faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca foarte atent, de sus in jos - nici intr-un caz cu miscari circulare.

In cuva peste zaharul caramelizat se aseaza merele pudrate cu scortisoara, apoi se toarna pandispanul si se niveleaza.  Se alege functia BAKE  timp de 45 de minute la 180 de grade.  Cand este gata se lasa putin la racit si se rastoarna prajitura peste o farfurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Blat din albusuri, ciocolata si fructe

Postat de Lia1

Blat din albusuri, ciocolata si fructe

- In cazul fructelor congelate (fara samburi), le pui in sita la decongelat si scurs peste noapte. Altfel dureaza minim 6 ore. Vara cand e cald, merge mai repede. - Pregatesti o tava mica...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Postat de merisor67

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Pentru aluat, frecăm untul moale (ținut 15-20 de minute la temperatura camerei), cu zahărul și zahărul vanilat, până devine ușor spumos. Gălbenușurile le frecăm cu un praf de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 28.09.2014, 12:46
Ce bine arata!!
la 28.09.2014, 19:17
la 28.09.2014, 20:11
Ce buna e!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking