Prajitura rasturnata cu pere si afine

Postat de timea in Dulciuri
16 Aug 2015 | 4339 vizualizari
Prajitura rasturnata cu pere si afine

Nu are un aspect placut insa e super buna si aromata, motiv pentru care am sa postez reteta. Este un desert usor si rapid.

Ingrediente

  • 3 oua
  • un varf de cutit sare
  • 2 linguri Green Sugar
  • 80 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 125 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 pere coapte
  • 4 linguri afine
  • Pentru uns tava
  • o lingurita unt
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoaea

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare.

La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma.

Ungem o tava rotunda de 24-26 cm cu unt. Presaram pe fundul tavii pesmetul apoi zaharul brun si praful de scortisoara. Perele curatate le taiem bucatele si le punem peste pesmetul aromat, la fel si afinele. 

Turnam compozitia de aluat peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit usor rasturnam prjitura pe un platou. Pentru ca o parte din pesmetul aromat a ramas pe fundul tavii, cu o spatula am pus pesmetul peste prajitura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu pere si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta cu cocos si ciocolata alba

Postat de licurici_lra

Desert tarta cu cocos si ciocolata alba

Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare. Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu...

Citeste continuarea

Tarta cu crema si amaretti

Postat de Geanina87

Tarta cu crema si amaretti

Intr-un bol mai mare framantam un aluat cu toate ingredientele de mai sus,apoi il punem in folie de plastic si il dam la rece pentru o jumatate de ora.Dupa ce sta la rece,scoatem aluatul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2015, 18:51
la 16.08.2015, 18:52
la 16.08.2015, 18:53
iar vii cu d'astea?
la 16.08.2015, 18:56
Ina m-a lovit pofta astazi ) deci e proaspata
la 16.08.2015, 19:00
imi place!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking