Ingrediente
- - 4 linguri rase de faina
- - 3 linguri rase de zahar
- - 2 linguri cacao
- - o jumatate lingurita praf copt
- - 1 ou
- - 3 linguri lapte
- - 3 linguri ulei
Decor
- - crema de cacao si alune
- - visine din visinata
Mod de preparare
Amestecati ingredientele uscate, apoi adaugati oul, laptele, uleiul si amestecati din nou foarte bine toata compozitia care trebuie ne-a-pa-rat sa incapa intr-un bol, dar sa nu depaseasca 2/3 din acesta. Bagati bolul la cuptorul cu microunde, la 850 de watti, pentru doua minute jumatate.
In tot acest rastimp va voi spune ca poetul si actorul Emil Botta a fost unul dintre ratatii despre care am inceput sa va povestesc. El le-a dat numele: Grupul Corabia cu Ratati.
Doi dintre membrii acestei corabii au plecat din tara: Mircea Eliade si Eugen Ionescu.
Neacceptand compromisurile, cei care au ramas au ales sa traiasca aidoma unor ratati. Cu greu veti gasi ceva despre ei, mai mult barfe, deci nu va pot intreba: asa va place istoria?
Era sa uit: dupa ce se coace prajitura, o desprindeti cu ajutorul unui cutit, o rasturnati pe o farfurie si o ornati cu crema de cacao si alune ( topita si ea la microunde ) peste care adaugati cateva visine din visinata.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ratatilor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|