Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem

Postat de diaconta in Prajituri
9 Sep 2012 | 13435 vizualizari
Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem

Anul asta nu am prea reuşit să fac un tort aşa cum aş fi vrut de ziua mea,din mai multe motive.Prima tentativă a fost „Desertul Dia”,al doilea a fost un tort făcut în deplasare,unde mai era un sărbătorit şi n-a fost prea reuşit ca aspect.A treia este tot o prăjitură care se va împărţi între mama mea care este Maria şi colegele mele de serviciu.Nu ştiam ce denumire să-i dau.Gaby mi-a facut pofta cu prăjiturica ei Krem á la Krem,iar gândul îmi rămăsese la blatul de la prăjitura AneiMaria „Foret Noir”.Aşa că am făcut o combinaţie destul de reuşită între cele doua.

Ingrediente

  • Pentru Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata amaruie(50% cacao)+ 5 linguri lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie taiata bucati
  • 1 plic praf de copt
  • Vanilie
  • Zeama de lamâie
  • Sare
  • Cateva vişine
  • Pentru cremă:
  • 2 plicuri Crema Olé cu gust de capşuni
  • 100 ml sirop de grenadine sau alt sirop roşu
  • 350 ml frisca lichida(Hulala am avut,mi-ar fi placut o frisca neîndulcita)
  • 300 ml lapte
  • Bucati de ciocolata
  • Vişine pentru prajituri
  • Pentru glazură:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • Mai avem nevoie de
  • un pachet de Sfogliatine glassate
  • Câtiva fulgi de migdale prajiti

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi blatul.

Am topit cele 50 gr ciocolata cu laptele.Am lasat sa se raceasca.

Am taiat aschiile de ciocolata.

Am separat ouale si am batut albusurile spuma.Am adaugat pe rând zaharul,vanilia si zeama de lamâie.

Galbenusurile le-am amestecat cu doua linguri de ulei si le-am încorporat pe rând în spuma de albusuri.

Am pus ciocolata topita si am amestecat usor cu o paleta.

La final am amestecat usor în compozitie faina amestecata cu sare,cacao si praful de copt.

Am pus si aschiile de ciocolata.

Am pus compozitia în tava tapetata,am presarat deasupra câteva vişine si am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru 30 de minute.

Verificam cu o scobitoare,când aceasta iese curata din mijlocul blatului,putem sa oprim focul si am lasat sa se raceasca în cuptor.

Când s-a racit blatul,l-am taiat în doua pe lungime si fiecare bucata pe orizontala,am obtinut astfel 4 foi.

Am preparat crema.

Am amestecat praful de crema cu siropul,apoi am pus laptele si frisca.Am mixat la viteza mica la început,apoi la viteza maxima.Am adaugat bucati de ciocolata si am pus crema la frigider.

Pe jumatatea de jos a blatului am format o bordura de vişine care sa tina crema.

Am pus crema,am nivelat.Deasupra am pus cealalta jumatate de blat cu partea taiata in sus.

Am pus un strat de crema si Sfogliatinele.

Am lasat la frigider pâna a doua zi,când am facut glazura de ciocolata si am pus deasupra.

Pentru glazura am taiat ciocolata bucati,am înfierbântat laptele si l-am pus peste cicolata.Dupa ce s-a topit,am amestecat si am pus deasupra prajiturii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (88)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao

Postat de merisor67

Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao

Pentru blat , mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și dăm deoparte 4 gălbenușuri, pentru a le folosi la cremă. Presărăm un praf de...

Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure

Postat de diana_k

Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure

In primul rand se pregateste o tava mare de 28/38cm pe care o tapetam cu  foaie alimtara sau pur si simplu cu o punga taiata.  Se face un sirop gros din apa si zahar. Se fierbe pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2012, 13:04
Dia , roz sau nu e bestiala!!!
la 09.09.2012, 13:05
Wawwwww
la 09.09.2012, 13:06
Meri,e cam buna
la 09.09.2012, 13:07
am pus-o la favo si o chem pe Dia sa mi-o faca
la 09.09.2012, 13:08
Iae desert?? Bun rau

Vezi toate comentariile (88)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking