Prajitura Rudy

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
4 Noi 2011 | 11305 vizualizari
Prajitura Rudy

Tot am vazut acesta reteta pe aici si avand branza ,am fost curioasa sa o incerc.Sincer nu-mi pare rau deloc e grozava,aluatul se fragezeste si se topeste in gura prajitura!!!Multumesc tuturor care au reteta acesta pe aici ,ca m-am uitat la toate!!!

Ingrediente

  • aluat:
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 400 gr faina
  • crema:
  • 650 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Mai intai pregatim aluatul:

Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat putin.

Faina o amestecam separat cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt.

Turnam acest amestec in bolul cu unt.

Adaugam si esenta si amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat omogen.

Il impartim in doua bile ,le invelim in folie alimentara si le dam in congelator,cam pentru 10 minute cat pregatim crema.

Crema:

Separam ouale.

Albusurile le batem spuma.

Adaugam si galbenusurile,apoi zaharul treptat si mixam bine,pana ce acesta din urma se topeste.

Punem si zaharul vanilat,coaja rasa de portocala ,esenta ,iar la urma branza pe care o faramam bucatele.

Mixam la o viteza potrivita pana obtinem o crema de branza.

Scoatem bilele de aluat din congelator.

Luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu putina margarina si punem hartie de copt.

Luam una din bile si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari,obtinand niste carlionti pe care ii imprastiem in toata tava.

Deasupra asezam crema de branza usor,fara sa o presam.

Deasupra radem ca 2a bucata de aluat ,acoperind bine branza.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita  40-50 de minute.

Cand o scoatem ,o lasam sa se raceasca si servim.

Eu am lasat sa sa raceasca,am acoperit-o cu folie alimentara si cand am taiat-o era foarte frageda.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Rudy

Postat de ela

Desert prajitura Rudy

Eu mi-am macinat singura zaharul pudra cu o rasnita. Branza o punem la scurs intr-o sita. Untul se taie bucatele si se lasa la temperatura camerei inainte cu vreo ora. Stafidele le punem...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Pentru inceput se pune mai putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2011, 21:42
sunt prima servita si vreau porti dubla
la 04.11.2011, 21:48
dai si cafea?!!
la 04.11.2011, 21:53
multumesc lau.
-mona la ora asta cafea????????
la 04.11.2011, 21:54
eu iti dau,dar imi e frica ca nu mai dormi
la 04.11.2011, 21:55
Cafeaua o dau eu maine dimineata va astept cu ea aburinda rocsi, sa nu uiti prajitura

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking