Ingrediente
pt blat
- 400 g faina
- 250 g unt
- 100 g indulcitor xilitol
- 1 galbenus
- 2 lg cacao
pt umplutura :
- 750 g branza de vaci
- 2 oua
- 1 lgta extract vanilie
- 150 g indulcitor xilitol
- nuca de cocos rasa pt ornat
Mod de preparare
Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator.
I-am tinut la congelator aproximativ 30 minute, timp in care am pregait crema.
Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, pana am obtinut o bezea. Branza am faramitat-o si am amestecat-o cu galbenusurile, indulcitorul si o lingurita extract vanilie. Am incorporat apoi branza in compozitia de albusuri.
Am pregatit o tava, prevazuta cu hartie de copt.
Am scos un bulgare de aluat de la congelator, l-am desfacut jumate din folie si l-am ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) in tava de copt, formand un strat uniform. Am adaugat compozitia de branza. Am scos cel de-al doilea bulgare de aluat si am procedat la fel ca si cu primul, l-am ras peste compozitia de branza.
Am dat tava la cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura, la foc mediu, cam 40 minute.
Dupa ce s-a copt, am scos-o, am lasat-o un pic sa se raceasca, apoi am presarat nuca de cocos rasa. Am portionat-o si am servit-o. Foarte, foarte gustoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (56)
|