Prajitura Rudy - cu urda si visine

Postat de mirela0911 in Prajituri
29 Iun 2015 | 10157 vizualizari
Prajitura Rudy - cu urda si visine

In sfarsit i-a venit randul, ca statea de muuuult timp pe lista! Am combinat-o insa cu visine si a iesit o bunaciune de sa tot mananci din ea!

Ingrediente

Pt blat:

  • 400 g faina alba
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao

Pt. crema:

  • 600 g urda
  • 140 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de portocale
  • 250 g iaurt gras
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 3 lg zahar
  • 1 cana de visine fara samburi

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece se taie bucatele, se pune galbenusul si se amesteca bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Se framanta putin pana se omogenizeaza apoi se imparte aluatul in doi bulgarasi si se dau la congelator pana preparam crema.

Crema: Visinele se spala si se curata de samburi. Se lasa sa se scurga.

Urda se zdrobeste cu ajutorul unei furculite. Se adauga iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocale si galbenusurile. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se adauga visinele si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu cele trei linguri de zahar. Se incorporeaza in crema de urda, amestecand cu miscari usoare. 

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Unul din bulgarasii de aluat se da pe razatoarea mare, avand grija sa se acopere toata suprafata tavii. Se preseaza usor aluatul, apoi se toarna crema. Se niveleaza si se rade deasupra celalalt bulgaras de aluat.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Se stinge focul si se lasa inca cateva minute in cuptor. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy - cu urda si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800

Gutuile se spala bine de puf si se taie cuburi mijlocii, eliminand partea tare de la cotor. Gutuile se pun in cratita unsa cu unt si se presara deasupra zaharul si zaharul vanilat. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tiramisu

Postat de mirela0911

Desert prajitura Tiramisu

Blatul: Intr-un bol se pun ouale intregi, mai putin 3 galbenusuri care se vor folosi pt crema. Se adauga sarea si zaharul si se mixeaza timp de 4 minute pana isi tripleaza volumul. Se adauga si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2015, 18:51
delicioasa!
la 29.06.2015, 18:51
Ce combinatie
la 29.06.2015, 18:53
Ce bunatate ai adus ...
la 29.06.2015, 19:03
Foarte buna e! Multumesc!
la 29.06.2015, 19:15
buna buna

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking