Ingrediente
- Aluat :
- 200 g faina
- 140 g unt
- 1 ou
- 70 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 1 borcanel marmelada de caise
- Umplutura :
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 g nuci macinate
- 1 lg rom
- 1 lamaie
Mod de preparare
Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg.
Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .
Peste aluatul din tava intindem marmelada de caise.
Pentru umplutura : mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se topeste zaharul, apoi adaugam coaja rasa de lamaie, rom-ul si zeama de lamaie.
La sfarsit incorporam nucile macinate, omogenizam si turnam peste aluatul uns cu marmelada.
Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste prajitura putin deasupra .
Lasam sa se raceasca, apoi putem taia.
SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura secuiasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|