Prajitura Snickers (reteta nr.100)

Postat de Adele in Prajituri
8 Oct 2014 | 6237 vizualizari
Prajitura Snickers (reteta nr.100)

Pentru aceasta minunata reteta m-am inspirat de la Ela68 :http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-54213.html,e delicioasa si nu este prima data cand o prepar.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 albusuri.
  • 5 linguri de zahar.
  • 2 linguri jumatate de faina.
  • 100 gr alune macinate.
  • 5 gr praf de copt.
  • Crema caramel:
  • 5 galbenusuri.
  • 10 linguri zahar.
  • 100 gr unt.
  • 2 linguri frisca lichida /smantana.
  • 200 gr alune .
  • Crema ciocolata:
  • 200 gr cicolata alba
  • 200 gr ciocolata neagra.
  • 40 gr unt.

Mod de preparare

Pentru inceput se mixeaza albusurile bine cu un pic de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si se continua pana devine bezea. Se adauga faina, alunele macinate si praful de copt si se amesteca cu un tel de jos in sus. Se pune intr-o tava si se da la cuptor la 180° pentru aproximativ 10-15 minute.

Crema caramel: se pune o oala pe foc cu zahar si se lasa la topit pana devine caramel, adaugam untul si continuam sa amestecam. Intre timp amestecam galbenusurile cu frisca si turnam peste caramel, amestecam incontinuu si adaugam si alunele (pe care le tostam cateva minute) .

Peste blatul racit se adauga crema caramel si se lasa la racit, dupa care se topeste pe baie de aburi ciocolata alba cu 15-20 gr de unt si se toarna peste crema caramel.

La final se topeste si ciocolata neagra ,tot pe baie de aburi si se toarna peste ciocolata alba.

Prajitura se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

Postat de merisor67

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

Pentru aluat , mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem sa incorporam treptat faina. Va iesi un aluat cam...

Citeste continuarea

Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar

Postat de merisor67

Briose cu nuca si ciocolata, fara zahar

Pentru compoziție, punem pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata și amestecăm până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează amestecul, apoi îl...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2014, 15:20
Ai făcut suta, bravo!
la 08.10.2014, 15:21
Padre multumesc
la 08.10.2014, 15:22
Felicitari
la 08.10.2014, 15:24
Roxana multumesc
la 08.10.2014, 15:24
Un pic mai am și eu, și ating suta!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking