Ingrediente
Blat
- 4 oua
- 15 ml zahar
- 100 g unt
- 4 lg miere
- 200 ml lapte
- 1 praf de copt
- praf de sare
- 600 ml faina
Glazura
- 200 g unt
- 200 g zahar pudra
- 4 lg lapte
- 2-3 lg cacao
200-300 g de cocos razuita
Mod de preparare
Ouale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb. Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, si incet incorporam in aluat.
Trebuie sa obtinem un aluat mai gros. (depinde de faina, s-ar putea sa aveti nevoie de cantitate mai mica sau mai mare de faina, ideea e sa obtineti un aluat mai gros decat la pandispan).
Tapetam o tava mai maricica si mai inalta cu hartie de copt, turnam aluatul in tava si lasam 30-40 minute la cuptorul preincalzit, la foc mediu (pana se rumeneste deasupra, faceti proba cu o scobitoare). Blatul lasam la racit, dupa care il taiem in cubulete egale, dupa plac, mai mici sau mai mari, depinde de cate bucati aveti nevoie. Intre timp facem o glazura mai lichida, topim untul, zaharul si adaugam laptele si la sfarsit cacao. Lasam sa fiarba 2 min.
Glazuram fiecare cubulet in parte, dupa care le tavalim prin nuca de cocos. Daca glazura se raceste se mai pune la incalzit putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita Sárga mignon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|