Prajitura Yugoslavia

Postat de miremirc in Prajituri
9 Ian 2012 | 19177 vizualizari
Prajitura Yugoslavia

by mama

Ingrediente

  • Blat :
  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 5 lg nuci macinate
  • 1 plic ahar vanilat
  • 2 lg apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 foaie de napolitana
  • Crema :
  • 1 plic budinca de capsuni (sau zmeura, vanilie, ciocolata...)
  • 400 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 200 g unt moale
  • Decor:
  • ciocolata rasa ( bilute de ciocolata...)

Mod de preparare

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, lingurile cu apa tot pe rand iar la final faina amestecata cu praful de copt si nucile.

Turnam compozitia obtinuta peste foaia de napolitana, pe care am decupat-o dupa forma tavii de copt (25*35 cm). Tava am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt.

Pentru crema : preparam budinca conform instructiunilor de pe plic; lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam treptat, cate o lingura din budinca racita

Crema o intindem peste blatul copt . Deasupra radem ciocolata sau presaram aschii de ciocolata, bilute de ciocolata etc...

O prajitura simpla, rapida si excelenta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Yugoslavia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cornetti cu crema de vanilie

Postat de gabrielacuisine

Cornetti cu crema de vanilie

In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin) Cand...

Citeste continuarea

Desert madlene cu lamaie si coacaze

Postat de katty

Desert madlene cu lamaie si coacaze

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2012, 15:30
la 09.01.2012, 16:11
la 09.01.2012, 16:12
buna
la 09.01.2012, 16:16
buna buna
la 09.01.2012, 16:16
nu am mancat pana acum, din cate stiu...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking