Prajiturele din gris cu nuca de cocos

Postat de privatelaura in Prajituri
29 Aug 2012 | 12572 vizualizari
Prajiturele din gris cu nuca de cocos

Am gasit o reteta indiana de prajiturele din gris si cocos. Nu m-am putut abtine si am modificat putin reteta, dar sunt excelente. Va recomand sa incercati si sa imi impartasiti parerea voastra. Un singur lucru va mai spun: se topesc in gura !

Ingrediente

  • 230 gr gris
  • 300 gr zahar (reteta originala impunea 450 gr, dar mi s-a parut foarte mult)
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 400 ml lapte cocos (o cutie) (reteta originala impunea 600 ml apa)
  • 200 ml apa
  • 100 gr unt
  • 1 lingura mac
  • vanilie

Mod de preparare

Intr-un vas, se amesteca grisul cu zaharul, nuca de cocos si macul. Se adauga amestecand, laptele de cocos si apa. Se pune la fiert si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora. (reteta impunea o ora de fiert, dar mie mi se afuma compozitia).

Dupa ce a fiert, am adaugat untul si semintele de vanilie si am amestecat iar pana s-a topit untul. Am mai lasat cateva minute apoi am luat vasul de pe foc.

Am turnat toata compozitia intr-un vas termorezistent si am lasat sa se raceasca. Am dat la frigider pana a doua zi si apoi am taiat cubulete din compozitie pe care le-am tavalit in nuca de cocos sau le-am pudrat cu scortisoara.

Sunt delicioase, se topesc in gura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele din gris cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta Raffaello

Postat de simona72

Desert tarta Raffaello

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu coacaze rosii

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu coacaze rosii

Mai intai, tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/24 cm), asezam coacazele pe fundul tavii si presaram cele 2 linguri de zahar brun, apoi ne apucam sa pregatim compozitia. Mixam foarte bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2012, 08:21
ce intampinare!!!
placeee!
la 29.08.2012, 08:52
Ce bunatate
la 29.08.2012, 09:17
multumesc Merisor
la 29.08.2012, 09:17
Laly, multumesc
la 29.08.2012, 09:25
Laura, nu mai pot tine pasul cu tine Mai ia si tu o pauza

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking