Prajiturele motate cu fructe si budinca

Postat de Valclaudia in Prajituri
7 Feb 2016 | 2773 vizualizari
Prajiturele motate cu fructe si budinca

Pentru bucatarasii care-au petrecut Revelionul si pentru cei ramasi acasa ;)

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri afine congelate

Budinca:

  • 2 plicuri budinca de frisca
  • 800 ml. lapte
  • 6 linguri de zahar tos
  • 100 gr. unt sau margarina

Gelatina:

  • 3 plicuri gelatina rosie cu gust de capsuni
  • zeama de la 1 compot mare de piersici
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 ml apa plata
  • piersicile unei conserve mari de compot (din comert am avut eu)

Decor:

  • 300 gr.frisca Hulala

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam oauale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul turnat in fir subtire.

Adaugam apa minerala,fiecare lingura, pe rand.

In amestecul de galbenusuri incorporam alternativ faina proaspat cernuta si spuma de albusuri, usor, sa nu iasa aerul din spuma.

Adaugam afinele congelate,le incrporam usor in compozitie, apoi o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dam blatul la cuptor pentru 35 minute, cand trece testul cu scobitoarea e copt.

Scoatem tava din cuptor si il lasam la racit.

Punem 600 ml lapte la incalzit intr-o cratita, la foc mic.

Adaugam zaharul, amestecam pana se topeste.

Praful din plicurile de budinca se amesteca intr-un castron cu 200ml lapte rece.

Acest amestec se toarna peste laptele indulcit, amestecam incontinuu pana se ingroasa budinca.

Oprim focul, adaugam untul/margarina si amestecam pana la incorporare.

Turnam budinca fierbinte peste blat in tava.

Jumatatile de piersica din compot se taie feliute pe care le vom repartiza peste intreaga suprafata a blatului acoperit cu budinca.

Intr-o craticioara punem apa cu zaharul la foc mic pana se topeste zaharul.

Intr-un bol separat diluam gelatina in zeama din compot, apoi o adaugam peste apa indulcita si amestecam incontinuu pana obtinem un amestec de consistenta unei budinci.

Turman amestecul peste fructe si lasam la intarit pana a doua zi.

Portionam prajitura dupa preferinta, eu am ales sa decupez cerculete pe care sa le pot aseza pe hartiute de briose.

Batem frisca si decoram apoi prajiturelele dupa inspiratie.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele motate cu fructe si budinca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta satinata de ciocolata

Postat de xana

Tarta satinata de ciocolata

Ciocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin. Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de...

Citeste continuarea

Prajitura Ochelari

Postat de mirela0911

Prajitura Ochelari

Se prepara maiaua din cei 50 ml lapte, 1 lg zahar, un pic de faina si drojdia zdrobita. se lasa la crescut. Intr-un bol se cerne faina, se pune praful de sare, untul taiat bucati si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2016, 18:34
Mai bine doar pentru astia care am stat acasa, ca ei s-au distrat si au mancat pe saturate
la 07.02.2016, 19:22
Excelente
la 07.02.2016, 19:37
vreau si eu
la 07.02.2016, 19:45
Fumusele și gustoase!
la 07.02.2016, 19:46
Ce frumusele sunt!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking