Tarta satinata de ciocolata

Postat de xana in Prajituri
4 Oct 2013 | 6364 vizualizari
Tarta satinata de ciocolata

Si tot din capitolul tarte...dar una dulce, pentru cui ii place ciocolata :) M-am inspirat de pe internet.

Ingrediente

  • 300 gr ciocolata(neagra sau cu lapte)
  • 40 gr margarina
  • 60 ml cafea pregatita tare
  • 100 gr zahar
  • 250 ml smantana(mai groasa)
  • 6 oua
  • vanilie

Mod de preparare

Ciocolata, cafeaua si margarina se topesc pe baie de abur apoi le lasam sa se raceasca putin.

Smantana se bate cu mixerul pana devine mai pufoase apoi se da la frigider pana vom avea nevoie de ea.

Ouale se bat la viteza mare timp de 2 minute apoi micsoram viteza si adaugam zaharul putin cate putin apoi vanilia, batand pana isi dubleaza volumul si devin pufoase(cca 4-5 min).

Amestecam cu grija smantana si ciocolata, cu miscari de jos in sus, apoi incorporam si ouale, la fel, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in forma unsa cu margarina, in care punem un cerc din hartie de copt(cat sa acopere fundul formei). Se pune forma intr-o tava mai mare apoi se completeaza cu apa atat cat sa acopere peretii formei in care avem tarta(sau mai simplu- se coace pe bain marie).

Se da la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 25 de minute. Tarta trebuie sa fie destul de umeda dar nu lichida.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca 5-10 minute apoi o dam la frigider cel putin 3 ore. Pentru a o scoate din forma, trecem un cutit pe marginile tartei, punem peste ea farfuria in care o vom servi si intoarcem forma invers.

Se decoreaza dupa bunul plac, eu am facut inimioare din ciocolata alba si neagra.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta satinata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert paleuri cu ciocolata

Postat de Ina

Desert paleuri cu ciocolata

Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa. Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat...

Citeste continuarea

Tarta cu ricotta, mascarpone si mure

Postat de simona72

Tarta cu ricotta, mascarpone si mure

Untul pt acest aluat trebuie sa fie moale de la temperatura camerei. Se mixeaza untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga oul, se continua mixarea,  iar faina se amesteca cu praful de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Comentarii

la 04.10.2013, 16:49
N-aş zice "ba" la câteva bucăţi.
la 04.10.2013, 16:50
mai bine v-o dau pe toata, ca sunt doar cateva bucati
la 04.10.2013, 16:56
ce bine arata!!!!!servesc si eu!!!
la 04.10.2013, 17:01
ce bine arata
la 04.10.2013, 17:04
Multumesc!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking