Ingrediente
- Pentru blat:
- 230 gr faina
- 80 gr margarina(la temperatura camerei)
- 4 linguri zahar
- 5 linguri iaurt
- 2 linguri cu varf cacao neagra
- Pentru crema:
- 400 ml frisca lichida
- 125 gr caramele cu lapte
- 200 gr ciocolata
- 50 gr fulgi de ovaz
Mod de preparare
Faina si cacaua se cern, apoi se amesteca cu restul ingredientelor(eu am folosit degetutele) pana devin un aluat lucios si nelipicios din care se intinde o foaie subtire, cu vreo 3 cm mai mare decat forma. Cu ajutorul sucitorului se transfera foaia in forma, apoi cu degetele se aseaza bine pe margini. Taiem cu un cutit excesul de aluat de pe margini, in asa fel incat sa ramana la acelasi nivel de jur imprejur. Intepam fundul cu o furculita si o dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 20 de minute.
Intre timp preparam umplutura: caramelele si 3-4 linguri de frisca se pun pe bain marie pana se topesc(amestecam din cand in cand). Restul de frisca si fulgii de ovaz se pun la foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata(cubulete), apoi amestecam pana se topeste. Crema de ciocolata se amesteca cu cea de caramele si se toarna in blatul de tarta dupa ce-l scoatem de la cuptor.
Se da la frigider pentru cateva ore, pana cand crema s-a intarit, ca s-o putem taia mai bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|