Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz

Postat de xana in Prajituri
10 Sep 2013 | 12609 vizualizari
Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz

Parca ii lipseste ceva deasupra, sa-i dea putina culoare...dar nu a stat nimeni s-o admire prea mult :) Sa va spun cat e de bunuta? Nu va spun, trebuie sa aflati voi, aici s-a papat toata asa ca nu am de unde sa va dau sa gustati :P

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 230 gr faina
  • 80 gr margarina(la temperatura camerei)
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri iaurt
  • 2 linguri cu varf cacao neagra
  • Pentru crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 125 gr caramele cu lapte
  • 200 gr ciocolata
  • 50 gr fulgi de ovaz

Mod de preparare

Faina si cacaua se cern, apoi se amesteca cu restul ingredientelor(eu am folosit degetutele) pana devin un aluat lucios si nelipicios din care se intinde o foaie subtire, cu vreo 3 cm mai mare decat forma. Cu ajutorul sucitorului se transfera foaia in forma, apoi cu degetele se aseaza bine pe margini. Taiem cu un cutit excesul de aluat de pe margini, in asa fel incat sa ramana la acelasi nivel de jur imprejur. Intepam fundul cu o furculita si o dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 20 de minute.

Intre timp preparam umplutura: caramelele si 3-4 linguri de frisca se pun pe bain marie pana se topesc(amestecam din cand in cand). Restul de frisca si fulgii de ovaz se pun la foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata(cubulete), apoi amestecam pana se topeste.  Crema de ciocolata se amesteca cu cea de caramele si se toarna in blatul de tarta dupa ce-l scoatem de la cuptor.

Se da la frigider pentru cateva ore, pana cand crema s-a intarit, ca s-o putem taia mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata si caramel cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de mirela0911

Desert pasca dulce fara aluat

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...

Citeste continuarea

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

Amestecam ouale intregi cu zaharul, la viteza mare timp de 3-5 minute pana ce ouale isi dubleaza volumul. Topim untul la microunde si il adaugam (caldut, nu fierbinte) peste compozitia de oua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2013, 16:12
Nu-i lipseşte nimic, eu cred că n-aş observa dacă lipseşte ceva ori nu, dacă aş avea o felie în farfurie.
la 10.09.2013, 16:15
Multumesc! Nici eu nu ma incurc in detalii din astea cand am ceva dulce in farfurie Dar as fi vrut sa fie mai chic poza.
la 10.09.2013, 16:16
Perfecta!
la 10.09.2013, 16:19
Tare bine arata!
la 10.09.2013, 16:19

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking